De Filipijnen hebben een divers religieus landschap en er zijn verschillende soorten religies en geloofssystemen die er worden beoefend. De belangrijkste religies in de Filipijnen:

  1. Rooms-katholiek – Het rooms-katholicisme is de grootste religie in de Filipijnen en werd geïntroduceerd door de Spaanse kolonisten in de 16e eeuw. Ongeveer 80% van de bevolking is rooms-katholiek.
  2. Protestant – Het protestantisme is de op een na grootste religie in de Filipijnen en kwam naar het land met Amerikaanse missionarissen in de vroege 20e eeuw. Er zijn verschillende protestantse denominaties in de Filipijnen, waaronder baptisten, methodisten, en adventisten.
  3. Islam – De islam is de op twee na grootste religie in de Filipijnen en wordt beoefend door de minderheid van de bevolking. Het is vooral geconcentreerd in het zuiden van de Filipijnen, waar de meeste moslims wonen.
  4. Boeddhisme – Hoewel het boeddhisme geen grote- aanhang heeft in de Filipijnen, zijn er toch boeddhistische gemeenschappen in het land, vooral onder de Chinese bevolking.
  5. Andere religies – Er zijn ook andere religies die worden beoefend in de Filipijnen, zoals het hindoeïsme, het bahá’í-geloof en het jodendom, hoewel deze religies slechts een kleine minderheid van de bevolking aantrekken.

Het is belangrijk op te merken dat de Filipijnen bekend staan om hun sterke religieuze overtuigingen en de religie een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de meeste Filipijnen.

Sektes

Net als in andere landen zijn er ook in de Filipijnen groepen die soms worden beschouwd als sektes. Deze groepen worden vaak gekenmerkt door hun afwijking van de doctrines en praktijken van de gevestigde religies. Sommige van deze groepen zijn relatief nieuw en hebben een klein aantal volgelingen, terwijl andere een grote en invloedrijke aanhang hebben. Hier zijn enkele van de bekendste:

  1. Iglesia ni Cristo – Deze kerk, opgericht in 1914, heeft ongeveer 3 miljoen leden in de Filipijnen en nog eens 2 miljoen leden over de hele wereld. Het geloof van de kerk richt zich op de komst van Christus en de oprichting van zijn koninkrijk op aarde.
  2. Kingdom of Jesus Christ, The Name Above Every Name – Deze kerk, opgericht in 1985, heeft ongeveer 4 miljoen leden in de Filipijnen en is gesticht door de Filipijnse predikant Apollo Quiboloy. Het geloof van de kerk is gericht op het idee dat Quiboloy de door God gekozen zoon van God is.
  3. Members Church of God International (ook bekend als Ang Dating Daan) – Deze kerk, opgericht in 1980, heeft ongeveer 1 miljoen leden in de Filipijnen en is gesticht door Eliseo Soriano. Het geloof van de kerk is gericht op het idee van de heropleving van de kerk, gebaseerd op de Bijbel.

Het is belangrijk op te merken dat sommige van deze groepen controversieel zijn en kritiek hebben gekregen van zowel de gevestigde religieuze gemeenschappen als de Filipijnse overheid vanwege hun doctrines en praktijken.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 22 maart 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: