Natuur

De Filippijnen is een van ‘s werelds grootste archipellanden. Het ligt in Zuidoost-Azië in de westelijke Stille Oceaan.

De eilanden zijn ingedeeld in drie belangrijke geografische gebieden: Luzon, Visayas en Mindanao. Vanwege zijn archipelachtige karakter is de Filipijnen een cultureel divers land. Met zijn topografie die bestaat uit bergachtige gebieden, dichte bossen, vlaktes en kustgebieden, is de Filipijnen rijk aan biodiversiteit.

Het wordt beschouwd als een van de mega-biodiversiteitslanden ter wereld met een hoog percentage endemische flora en fauna, oftewel met flora en fauna die alleen in de Filipijnen voorkomen.

Zo zijn er bijna 14.500 boom- en plantensoorten waarvan ruim 30 % alleen in de Filipijnen voorkomen. Meer dan 1.000 soorten orchideeën waarvan er ook ruim 70 % alleen in de Filipijnen voorkomen. 

De ligging aan de Pacific Ring of Fire maakt de Filipijnen uiterst kwetsbaar voor natuurrampen, vooral aardbevingen, cyclonen en vulkanische gevaren.

De landen die horen tot de Ring of Fire zijn de Amerikaanse westkust, Chili, Japan, Mexico, Antarctica, Rusland, Papa Nieuw-Guinea, Indonesië, Canada, Peru, Taiwan, Guatemala en eilanden in de Stille Oceaan, zoals de Salomonseilanden

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij AirSWIFT denk ik als eerste aan: