De San Agustin Kerk is een rooms-katholieke kerk in Intramuros, Manila, Filipijnen. Het is de oudste stenen kerk in het land en werd in 1976 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

De bouw van de kerk begon in 1586 en werd voltooid in 1607. De kerk werd gebouwd door Spaanse Augustijnse missionarissen onder leiding van pater Diego de Herrera. Het ontwerp van de kerk was gebaseerd op het klooster en de kerk van de Augustijnen in Mexico-Stad, die op hun beurt waren gebaseerd op Europese barokke kerken.

Tijdens de Britse invasie van Manila in 1762 werd de kerk gebruikt als gevangenis. In 1854 werd de kerk gerestaureerd en uitgebreid onder leiding van architect Luciano Oliver. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk zwaar beschadigd, maar in 1945 werd begonnen met de restauratie, die duurde tot 1972.

De San Agustin Kerk heeft een barokke gevel en een interieur in de stijl van de Mexicaanse barok. Het heeft ook enkele van de oudste overgebleven religieuze kunstwerken in de Filipijnen, waaronder fresco’s en schilderijen van Juan Luna en Félix Resurrección Hidalgo.

In de San Agustin Kerk zijn er verschillende belangrijke graven en mausolea die het vermelden waard zijn:

  • Mausoleum van Miguel Lopez de Legazpi – Het graf van de Spaanse ontdekkingsreiziger en eerste gouverneur-generaal van de Filipijnen, Miguel Lopez de Legazpi, bevindt zich in een mausoleum in de San Agustin Kerk.
  • Graf van Juan de Salcedo – Juan de Salcedo was een Spaanse conquistador en de kleinzoon van Legazpi. Zijn graf bevindt zich naast dat van zijn grootvader in de mausoleum.
  • Graf van Lope K. Santos – Lope K. Santos was een prominente Filipijnse schrijver en auteur van de roman “Banaag at Sikat”. Zijn graf bevindt zich in de kerk, vlakbij de hoofdingang.
  • Mausoleum van de Augustijnse missionarissen – De mausoleum bevat de graven van verschillende Augustijnse missionarissen die in de Filipijnen hebben gewerkt, waaronder de heilige Raymundus van Peñafort.

Naast deze graven zijn er ook verschillende kapellen en altaren in de kerk die gewijd zijn aan verschillende heiligen en belangrijke religieuze figuren.

Hoe de San Agustin Kerk te bereiken

De San Agustin Kerk bevindt zich in Intramuros, Manila, Filipijnen. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de LRT-1-trein of jeepneys die door Intramuros rijden. Het is ook mogelijk om een taxi of Grab te nemen om er te komen.

Als je met de trein reist, kun je uitstappen bij het station LRT-1 Central Terminal en een jeepney nemen die naar Intramuros gaat. Als alternatief kun je een taxi of Grab nemen vanaf het station. Het is ook mogelijk om een jeepney te nemen vanaf andere delen van Manila, zoals Taft Avenue of Quiapo.

Eenmaal in Intramuros kun je te voet naar de San Agustin Kerk gaan, aangezien het op loopafstand ligt van andere bezienswaardigheden in de omgeving. Het is ook mogelijk om een paardenkoets te huren voor een tochtje door Intramuros en zo de kerk te bezoeken.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij AirSWIFT denk ik als eerste aan: