Helemaal gewend aan het reizen in Europa zonder valuta te moeten omwisselen. Bij een reis naar de Filipijnen zal je dat echter wel moeten doen.

Om te beginnen : in de Filipijnen is de Filipijnse peso (PHP) en de Centavo de munteenheid. 100 centavos = P1. Muntdenominaties zijn: 1, 5, 10 en 25 centavos, P1 en P5. Biljetdenominaties zijn 10, 20, 50, 100, 500 en 1.000 Pesos.

Vreemde valuta kan worden ingewisseld bij jouw hotel en in de meeste grote warenhuizen, banken en geautoriseerde geldwisselkantoren. Geld wisselen op andere plekken is illegaal en de wetten worden strikt gehandhaafd. Zijn er meerdere punten waar je geld kan wisselen, dan loont het soms wel de moeite om de verschillende koersen en provisies te vergelijken.

De meeste grote winkels, restaurants, hotels en resorts accepteren grote creditcards, waaronder American Express, Visa en Master Card. Niet alle winkels, restaurants en kleine bedrijven in de Filipijnen accepteren creditcards. In sommige gevallen kan het ook voorkomen dat een bedrijf creditcards accepteert, maar een minimumbedrag vereist voor kaarttransacties. Het is dus ook belangrijk contant geld te hebben.

Reken hier uw valuta om naar de Filipijnse peso. (tarieven veranderen dagelijks). De hoogte is ook afhankelijk waar je je geld wisselt. Onderstaande valutaberekening is een goede indicator.

[cbcurrencyconverter]

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij AirSWIFT denk ik als eerste aan: