De Filipijnen ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is een kans op aardbevingen en aardverschuivingen.

Op dit moment heeft het Filipijnse Instituut voor Vulkanologie en Seismologie (PHIVOLCS) 101 seismische meetstations in heel de Filipijnen. Deze stations zijn uitgerust met seismometers die aardbevingen detecteren en registreren. Gegevens worden verzonden naar het PHIVOLCS Data Receiving Center (DRC) om aardbevingsparameters te bepalen, zoals grootte, scherptediepte en epicentrum. Samen met gerapporteerde viltintensiteiten in het gebied (indien aanwezig), wordt aardbevingsinformatie vrijgegeven zodra deze gegevens zijn bepaald.

Er zijn twee soorten aardbevingen: tektonische en vulkanische aardbevingen. Tektonische aardbevingen worden veroorzaakt door plotselinge bewegingen langs fouten en plaatgrenzen. Aardbevingen veroorzaakt door stijgende lava of magma onder actieve vulkanen worden vulkanische aardbevingen genoemd.

Benieuwd wanneer de laatste aardbeving is geweest ? U treft het hieronder de meest recente meldingen van aardbevingen in de Filipijnen aan. (Let op : de meldingen zijn afkomstig van het PHIVOLCS, het kan soms even duren voordat de externe website wordt geladen.)

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: