Magellan’s Cross in Cebu City is een van de beroemdste historische monumenten in de Filipijnen, gelegen in Cebu City. Het werd opgericht ter ere van de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan, die in 1521 de eerste Europese ontdekkingsreiziger was die de Filipijnen bereikte.

Op 21 april 1521 geplaatst door Ferdinand Magellan op de plek waar de eerste christelijke Filipino’s, Rajah Humabon en koningin Juana en ongeveer 400 volgers, werden gedoopt door Fr. Pedro Valderema.

In 1525 tot 1740 bouwden de Agustiniaanse priesters een open heiligdom voor het kruis, maar de inboorlingen begonnen splinters van het kruis te nemen, in de overtuiging dat het een wonderbaarlijke kracht had. Er werd dus een kioskachtige structuur gebouwd om het kruis te beschermen tegen volledige vernietiging. Om het verder te beschermen, werd een hol kruis van tinadalo-hout gemaakt om het originele kruis te omhullen dat er nu nog steeds staat.

Magellan’s Cross is een symbool van Cebu City en de afbeelding van de kapel is ook terug te vinden in het embleem van de stad. 

Het kruis is een belangrijke bedevaartsoord voor katholieken in de Filipijnen en trekt veel toeristen uit binnen- en buitenland. Het is ook een symbool van de koloniale geschiedenis van de Filipijnen en de introductie van het christendom in het land.

Hoe Magellan’s Cross in Cebu City te bereiken

Magellan’s Cross ligt in het centrum van Cebu City en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of per taxi. De meeste taxichauffeurs kennen de locatie van Magellan’s Cross. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je de jeepney’s nemen die naar het centrum van Cebu City rijden en uitstappen bij de halte nabij de basiliek van de Heilige Niño (kan je die gelijk ook bezoeken). Vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar Magellan’s Cross.

Snel naar categorie

Tijdens de periode juli en oktober kan je beter niet reizen in Luzon wegens mogelijkheid van typhoons (orkanen).