Ferdinand Magellan

Ferdinand Magellan, geboren als Fernão de Magalhães (Porto, ca. 1480 – Mactan, 27 april 1521), (Spaans: Hernando de Magallanes) was een Portugese ontdekkingsreiziger die in Spaanse dienst de eerste expeditie leidde die rond de wereld voer. In 1519 vertrok hij met vijf schepen en ongeveer 270 bemanningsleden vanuit Spanje om via het westen de specerijeneilanden te bereiken. Na een moeilijke reis, waarbij onder andere gevechten met de inheemse bevolking werden geleverd, bereikte hij in 1521 de Filipijnen, waar hij de dood vond in een gevecht.

Magellan is vooral bekend geworden vanwege zijn ontdekkingsreis rond de wereld en zijn poging om via het westen de specerijeneilanden te bereiken. Hij ontdekte tijdens zijn reis onder andere de Straat van Magellan, die nu nog steeds een belangrijke scheepvaartroute is. Ook wordt hij vaak gezien als een belangrijke figuur in de geschiedenis van de kolonisatie van de Filipijnen, omdat hij het land in 1521 voor het eerst verkende en er kort verbleef.

Magellan’s Cross

Magellan’s Cross is een van de beroemdste historische monumenten in de Filipijnen, gelegen in Cebu City. Het werd opgericht ter ere van de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan, die in 1521 de eerste Europese ontdekkingsreiziger was die de Filipijnen bereikte.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 20 maart 2023