Één van de grootste bezienswaardigheden van Cebu City in de Filipijnen is Magellan’s Cross

Op 21 april 1521 geplaatst door Ferdinand Magellan op de plek waar de eerste christelijke Filipino’s, Rajah Humabon en koningin Juana en ongeveer 400 volgers, werden gedoopt door Fr. Pedro Valderema.

In 1525 tot 1740 bouwden de Agustiniaanse priesters een open heiligdom voor het kruis, maar de inboorlingen begonnen splinters van het kruis te nemen, in de overtuiging dat het een wonderbaarlijke kracht had. Er werd dus een kioskachtige structuur gebouwd om het kruis te beschermen tegen volledige vernietiging. Om het verder te beschermen, werd een hol kruis van tinadalo-hout gemaakt om het originele kruis te omhullen dat er nu nog steeds staat.

Magellan’s Cross is een symbool van Cebu City en de afbeelding van de kapel is ook terug te vinden in het embleem van de stad. Het wordt ook gezien als het symbool van het Rooms-Katholicsme in de Filipijnen.

Ferdinand Magellaan

Ferdinand Magellaan ((Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Sabrosa, lente 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Tijdens deze reis sneuvelde hij op de Filipijnen.

Bekijk ook :

Ook voor u: