De Banaue Rijst Terrassen zijn een UNESCO Werelderfgoedlocatie gelegen in de Cordillera regio van het noorden van de Filipijnen (Luzon). Ze worden beschouwd als een van de meest indrukwekkende voorbeelden van menselijke engineering en vindingrijkheid ter wereld.

De terrassen werden meer dan 2.000 jaar geleden gecreëerd door de Ifugao mensen met behulp van een systeem van irrigatie en terrassen om rijst te verbouwen in de bergachtige regio. De terrassen strekken zich uit over meer dan 10.000 vierkante kilometer en zijn gebouwd in de steile hellingen van de Cordillera Mountains.

De Banaue Rijst Terrassen zijn niet alleen een wonder van techniek, maar hebben ook culturele betekenis voor de Ifugao-mensen, die hun traditionele levenswijze en gebruiken al generaties lang hebben behouden. De terrassen zijn een symbool van hun respect voor de natuur en hun harmonieuze relatie met de omgeving.

Bezoekers kunnen wandelen door de terrassen en omliggende dorpen, meer te weten komen over de Ifugao-cultuur en tradities, en genieten van het prachtige landschap van de bergachtige regio. De Banaue Rijst Terrassen zijn werkelijk een unieke en adembenemende bestemming.

Het panoramische uitzicht wordt het best gewaardeerd op het uitzichtplatform bij Barangay Viewpoint, Banaue, Ifugao, op 15 minuten rijden van Poblacion, Banaue.

Snel naar categorie

Tijdens de periode juli en oktober kan je beter niet reizen in Luzon wegens mogelijkheid van typhoons (orkanen).