Palawan Island is een prachtig eiland in de Filipijnen dat bekend staat om zijn prachtige stranden, heldere wateren en weelderige natuur. Er is tijdens je vakantie veel te doen en te zien op het eiland, zoals:

  • Puerto Princesa Underground River – Deze rivier is een van de belangrijkste toeristische attracties van Palawan. Het is een van de langste ondergrondse rivieren ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • El Nido – El Nido is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland en staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en weelderige natuur.
  • Coron Island – Coron Island is een ander populair eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en heldere wateren. Het eiland is ook de thuisbasis van verschillende scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog die geweldige duiklocaties bieden.
  • Honda Bay – Honda Bay is een verzameling kleine eilanden die bekend staan om hun heldere wateren en prachtige koraalriffen. Het is een populaire plek om te snorkelen en te duiken.
  • Tubbataha Rif – Tubbataha Reef is een van de beste duikplekken ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het rif is de thuisbasis van honderden soorten zeedieren en -planten.
  • Sabang – Sabang is een klein dorpje in Palawan dat bekend staat om zijn prachtige stranden en de nabijheid van de Underground River.
  • Port Barton – Port Barton is een klein dorpje in Palawan dat populair is vanwege zijn afgelegen ligging en prachtige stranden. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.
  • Immaculate Conception-kathedraal – De kathedraal van Palawan is een van de belangrijkste religieuze monumenten van het eiland en een populaire toeristische attractie.
  • Mount Mantalingahan – Mount Mantalingahan is de hoogste berg van Palawan en biedt geweldige wandelmogelijkheden voor avonturiers.
  • Calauit Safari Park – Calauit Safari Park is een dierenreservaat op Palawan dat de thuisbasis is van verschillende inheemse diersoorten, waaronder de Palawan-peperoen en de Filipijnse krokodil.

Hoe Palawan island te bereiken

Palawan is een eiland in de Filipijnen en is te bereiken via de lucht en over zee. Er zijn verschillende vluchten die vanuit Manila, Cebu City, en enkele andere steden in de Filipijnen naar de luchthaven van Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan, vliegen. Vanaf daar kunt u een bus of taxi nemen naar uw bestemming op het eiland.

Een andere optie is om de veerboot te nemen vanuit Manila of andere nabijgelegen eilanden naar Puerto Princesa of naar een van de andere havens op Palawan, zoals El Nido en Coron. Het eiland is ook per boot bereikbaar vanuit Sabah, Maleisië.

Als u op Palawan bent, kunt u zich verplaatsen met lokale bussen, taxi’s of gehuurde voertuigen. Het is ook mogelijk om binnen het eiland per boot te reizen, vooral als u van plan bent om de verschillende eilanden en stranden te verkennen.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: