El Nido is een stad in de provincie Palawan in de Filipijnen. Het was oorspronkelijk bewoond door de Cuyonon-stam, een inheemse stam die bekend staat om hun vaardigheid in het bouwen van zeilboten. In de jaren 1950 werd het gebied onder het beheer van de Filipijnse overheid geplaatst en werden er enkele dorpen gesticht. In de jaren 1970 werd het toerisme in El Nido geïntroduceerd en begonnen lokale bewoners kleine bedrijven te openen om tegemoet te komen aan de groeiende stroom toeristen.

Tijdens de jaren 1980 werd El Nido een populaire bestemming voor backpackers en avontuurlijke reizigers. Het stadje groeide snel en er werden veel nieuwe hotels en restaurants gebouwd om aan de vraag van de toeristen te voldoen. In 1991 werd El Nido uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en in 1998 werd het door de UNESCO aangewezen als een van de beschermde gebieden in de Filipijnen.

Vandaag de dag is El Nido een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de Filipijnen, met duizenden bezoekers die elk jaar genieten van de prachtige stranden, heldere wateren, en unieke kalkstenen kliffen en eilanden. El Nido is ook een belangrijk ecotoerismegebied, waar bezoekers tijdens hun vakantie kunnen genieten van de ongerepte natuur en de rijke biodiversiteit van de regio.

Hieronder vind je enkele suggesties voor activiteiten en bezienswaardigheden in El Nido:

  • Island Hopping Tour: El Nido staat bekend om zijn prachtige eilanden en baaien, en het is zeker de moeite waard om een eilandtour te maken. Er zijn verschillende tours beschikbaar die je langs verschillende eilanden en bezienswaardigheden brengen, zoals de Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon en Shimizu Island.
  • Stranden: El Nido heeft veel prachtige stranden waar je kunt ontspannen en genieten van het heldere water en de zon. Enkele van de meest populaire stranden zijn Nacpan Beach, Las Cabanas Beach en Corong Corong Beach.
  • Duiken: El Nido heeft een aantal van de beste duikplekken ter wereld, waaronder de beschermde onderwaterwereld van Bacuit Bay. Hier kun je genieten van een verscheidenheid aan zeeleven, zoals kleurrijke koralen, roggen, haaien en zeeschildpadden.
  • Kajakken: Je kunt een kajak huren en zelf langs de kustlijn van El Nido peddelen om de verborgen stranden en lagunes te verkennen. Dit is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van El Nido te ervaren en je eigen tempo te bepalen.
  • Snorkelen: Naast duiken kun je ook snorkelen om het onderwaterleven van El Nido te ontdekken. Huur snorkeluitrusting en ga het water in om het kleurrijke koraal en de tropische vissen te bewonderen.Je kunt talloze tropische vissen, koraalriffen en misschien zelfs zeeschildpadden zien.
  • Stand-up paddling: Een andere leuke manier om het water van El Nido te verkennen is door middel van stand-up paddling (SUP). Huur een SUP-board en verken de beschutte baaien en lagunes op je eigen tempo.
  • Taraw Cliff: Taraw Cliff is een steile kalkstenen heuvel die uitkijkt over El Nido en de omliggende eilanden. Het beklimmen van de heuvel is een avontuurlijke activiteit en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
  • Spa’s: Als je even wilt ontspannen, dan zijn er verschillende spa’s in El Nido waar je kunt genieten van massages, wellnessbehandelingen en andere ontspannende activiteiten.
  • Zipline: Er is een zipline-activiteit beschikbaar die je over de kalkstenen kliffen van El Nido laat vliegen en een adembenemend uitzicht biedt.
  • Nightlife: El Nido heeft ook een bruisend nachtleven met verschillende bars en clubs waar je kunt genieten van drankjes en muziek.

Benieuwd naar het klimaat en weer in El Nido? Dat tref je hier aan.

Hoe El Nido te bereiken

El Nido is te bereiken via de lucht of over land en water.

Per vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthaven is de Luchthaven van El Nido (ENI), die binnenlandse vluchten heeft vanuit Manila en Cebu City. Vanaf de luchthaven kunt u een tricycle of een gehuurde auto nemen naar uw accommodatie in El Nido.

Over land en water: U kunt ook vanuit Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan, naar El Nido reizen via de weg en het water. Het is ongeveer 230 kilometer van Puerto Princesa naar El Nido, en het duurt ongeveer 5-6 uur om er met de auto of bus te komen.

Snel naar categorie

Tijdens de periode juli en oktober kan je beter niet reizen in Luzon wegens mogelijkheid van typhoons (orkanen).