Tubbataha Reef is een beschermd marien park en een UNESCO-werelderfgoedlocatie in de Filipijnen. Het rif ligt in de Sulu-zee, ongeveer 150 km ten zuidoosten van Puerto Princesa City op Palawan en beslaat een oppervlakte van ongeveer 970 km².

Het Tubbataha Reef staat bekend om zijn uitgestrekte koraalriffen en kristalheldere wateren, en het is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars van over de hele wereld. Het rif herbergt meer dan 600 soorten vis, 360 soorten koraal en een breed scala aan andere zeedieren, zoals schildpadden, dolfijnen, haaien en walvissen.

Om het rif te bezoeken, moet je naar Puerto Princesa City in Palawan reizen, de dichtstbijzijnde grote stad naar het rif. Vanaf daar kun je een vlucht nemen naar Cagayancillo, waarvandaan de boten naar Tubbataha vertrekken.

Het Tubbataha Reef Marine Park is alleen geopend van maart tot juni vanwege het gunstige weer en de zeeomstandigheden. Tijdens deze periode kun je deelnemen aan georganiseerde duik- en snorkeltochten die worden aangeboden door gecertificeerde duikbedrijven.

Je kunt verschillende soorten accommodatie vinden in Puerto Princesa City, van budgetvriendelijke hotels tot luxe resorts. Voor het duiken is het aan te raden om vooraf te reserveren bij een erkend duikbedrijf dat vergunning heeft om in Tubbataha Reef te duiken.

Belangrijk is om je aan de regels te houden en het rif te respecteren om de natuurlijke schoonheid van het gebied te behouden. Geniet van het prachtige onderwaterleven en de unieke omgeving van Tubbataha Reef!