De Puerto Princesa Underground River is een van de meest populaire toeristische attracties in de Filipijnen en gelegen in St. Paul’s Subterranean River National Park en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit  ligt in het Sabang-gebied in de provincie Palawan, ongeveer 80 km ten noorden van de stad Puerto Princesa

De ondergrondse rivier is meer dan 24 km lang, waarvan 8,2 km toegankelijk is voor toeristen. Het is een van de langste ondergrondse rivieren ter wereld. De rivier is beroemd om zijn kalkstenen karstformaties, stalactieten en stalagmieten, en zijn biodiversiteit en wordt beschouwd als een van de zeven natuurwonderen van de wereld.

Het park herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder bedreigde diersoorten zoals de Filipijnse krokodil, de Palawan-neushoornvogel en de Palawan-pauwfazant.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen als je de Puerto Princesa Underground River bezoekt:

      • Verken de ondergrondse rivier – Maak een boottocht op de ondergrondse rivier en ontdek de verbazingwekkende grotten en kalksteenformaties die erin zijn gevormd. De gidsen op de boot vertellen je ook over de geschiedenis en geologie van de omgeving.

      • Sabang Beach – Sabang Beach is het startpunt voor de boten naar de ondergrondse rivier. Hier kun je ontspannen op het strand, zwemmen of snorkelen.

      • Mangrove-tocht – Maak een tocht door de mangroven in de omgeving van de ondergrondse rivier en ervaar de schoonheid van deze unieke ecosystemen.

      • Ugong Rock Adventures – Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, kun je naar Ugong Rock Adventures gaan en genieten van een zip-line-avontuur of de klimroute op de rots proberen.

      • Jungle Trail – Maak een wandeling door de jungle en ontdek de lokale flora en fauna. Je kunt zelfs apen en vogels spotten.

      • Natuurreservaat van Sabang – Het natuurreservaat van Sabang is een beschermd gebied en biedt een verscheidenheid aan flora en fauna die alleen in deze regio voorkomen. Het is ook een geweldige plek om te wandelen en de natuurlijke schoonheid van de regio te ontdekken.

      • Lokaal eten – Proef de lokale keuken van Palawan en geniet van heerlijke gerechten zoals gegrilde vis, inktvis en geroosterde kip.

    De Puerto Princesa Underground River is een onvergetelijke ervaring en een must-visit attractie als je in de Filipijnen bent. Er is zoveel te zien en te doen in de omgeving, dus neem de tijd om alles te ontdekken wat deze prachtige regio te bieden heeft.

    Hoe naar Puerto Princesa Underground River te komen?

    Hier zijn enkele manieren om er te komen:

       

        1. Per vliegtuig: De snelste manier om Puerto Princesa te bereiken is per vliegtuig. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die dagelijkse vluchten vanuit Manila en andere grote steden in de Filipijnen aanbieden naar de internationale luchthaven van Puerto Princesa.

        1. Per boot: Als je liever over zee reist, kun je vanuit Manila of Batangas City een ferry nemen naar de haven van Puerto Princesa. De reis duurt ongeveer 24-30 uur, afhankelijk van de route en de weersomstandigheden.

      Vanuit Puerto Princesa kun je vervolgens naar Sabang reizen, waar de ondergrondse rivier ligt. Hier zijn enkele manieren om Sabang te bereiken:

         

          1. Per bus: Er zijn regelmatig bussen van Puerto Princesa naar Sabang. De rit duurt ongeveer 2-3 uur.

          1. Per privévervoer: Je kunt ook een privéauto of -busje huren om vanuit Puerto Princesa naar Sabang te reizen. Dit is een handige optie als je met een groep reist of als je meer flexibiliteit wilt hebben in je reisschema.

          1. Georganiseerde tours: Er zijn veel georganiseerde tours beschikbaar die vervoer vanuit Puerto Princesa naar Sabang en de ondergrondse rivier bieden, evenals andere activiteiten in de regio. Dit kan een handige en stressvrije manier zijn om de ondergrondse rivier te bezoeken.

        Snel naar categorie

        Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: