De combinatie van Tagalog en Engels staat bekend als Taglish. Taglish is een informele vorm van communicatie die veel wordt gebruikt in de Filipijnen, vooral in informele gesprekken, sociale media en populaire cultuur.

Taglish combineert woorden, zinnen en grammaticale structuren uit zowel het Tagalog als het Engels. Vaak worden Engelse woorden en zinnen in een Tagalog-zin opgenomen, waardoor een tweetalige mix ontstaat. Dit gebeurt vanwege de sterke invloed van het Engels op de Filipijnse samenleving, mede door de Amerikaanse koloniale periode en de wijdverspreide beheersing van de Engelse taal door veel Filipijnen.

Taglish wordt gebruikt om op een informele en gemakkelijke manier te communiceren, vooral tussen sprekers die beide talen begrijpen. Het wordt beschouwd als een uitdrukking van de moderne Filipijnse identiteit en wordt vaak gebruikt in informele gesprekken tussen vrienden, in sociale media-berichten en in de entertainmentindustrie, zoals liedjes, films en televisieshows.

Het gebruik van Taglish kan variëren afhankelijk van de situatie en de sociale context. In meer formele instellingen, zoals academische en zakelijke omgevingen, wordt doorgaans van mensen verwacht dat ze zich aan de standaardtaal houden, hetzij Tagalog of Engels.

Taglish is een dynamische en evoluerende vorm van communicatie die de culturele diversiteit van de Filipijnen weerspiegelt en een belangrijk onderdeel is geworden van de hedendaagse Filipijnse taal en cultuur.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 16 mei 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: