De Basilica del Santo Niño (of Minor Basilica of the Holy Child of Cebu) is een katholieke kerk in Cebu City, Filipijnen. Het is de oudste kerk in de Filipijnen en werd gebouwd op de plek waar in 1565 Ferdinand Magellan het beeld van het Kindje Jezus schonk aan Rajah Humabon en zijn vrouw.

Het beeld werd later gevonden in een verbrande hut tijdens de strijd tussen de Spanjaarden en de lokale bevolking. Het werd echter niet beschadigd en werd beschouwd als een wonder. Dit leidde tot de oprichting van de Santo Niño als de patroonheilige van Cebu.

De oorspronkelijke kerk werd in 1566 gebouwd, maar werd in 1628 verwoest door een brand. De huidige kerk werd in 1735 gebouwd en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste religieuze centra van de Filipijnen. De kerk heeft een barokke stijl en heeft een gevel die is versierd met religieuze sculpturen en schilderijen.

De Basilica del Santo Niño is ook de thuisbasis van het beeld van Santo Niño, dat wordt beschouwd als het oudste religieuze artefact in de Filipijnen. Het is een belangrijke bedevaartsplaats en trekt elk jaar duizenden toeristen en pelgrims die het beeld willen zien en bidden voor bescherming en zegeningen.

Hoe de Basilica del Santo Niño te bereiken

De Basilica del Santo Niño is gelegen in het centrum van Cebu City in de Filipijnen en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, taxi of auto.

Vanuit het centrum van Cebu City kun je een jeepney nemen met de aanduiding “SM City Cebu via Osmeña Boulevard” en uitstappen bij de kruising van Osmeña Boulevard en P. Burgos Street. Loop dan naar de kathedraal, die ongeveer 10 minuten lopen is vanaf deze kruising.

Als alternatief kun je een taxi nemen en de chauffeur vragen om je naar de Basilica del Santo Niño te brengen. Zorg er wel voor dat je vooraf een prijsafspraak maakt om onverwachte kosten te vermijden.

Als je met de auto komt, zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de kerk. Let wel op dat het centrum van Cebu City druk kan zijn, zeker tijdens spitsuren.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: