Er is geen exact aantal watervallen in de Filipijnen bekend, maar het land heeft een overvloed aan watervallen van verschillende groottes en vormen. Van kleine stroompjes tot indrukwekkende watervallen die tot de grootste ter wereld behoren, de Filipijnen heeft ze allemaal. Het land heeft duizenden watervallen verspreid over de verschillende eilanden. Hieronder staan enkele van de meest bekende watervallen van de Filipijnen

Er zijn verschillende watervallen op Cebu die je kunt bezoeken, hier zijn een paar voorbeelden:

  1. Kawasan Falls – gelegen in de gemeente Badian, staat bekend om zijn turquoise water en natuurlijke omgeving. Het is een populaire bestemming voor toeristen en locals.
  2. Tumalog Falls – gelegen in de gemeente Oslob, staat bekend om zijn unieke dunne waterval met een gordijn van water. Het is ook bekend om zijn heldere blauwe wateren.
  3. Aguinid Falls – gelegen in de gemeente Samboan, biedt verschillende niveaus van watervallen waar je kunt zwemmen en wandelen.
  4. Mantayupan Falls – gelegen in de gemeente Barili, is een van de hoogste watervallen op het eiland Cebu met een hoogte van ongeveer 98 meter. Het heeft verschillende niveaus waar je kunt zwemmen en wandelen.
  5. Cambais Falls – gelegen in de gemeente Alegria, biedt twee niveaus van watervallen waar je kunt zwemmen en picknicken.

Er zijn verschillende watervallen op Mindanao die je kunt bezoeken, hier zijn een paar voorbeelden:

  1. Aliwagwag Falls – gelegen in Cateel, Davao Oriental. Het heeft 20 niveaus en wordt beschouwd als de hoogste waterval van de Filipijnen, met een hoogte van circa 335 meter.
  2. Tinago Falls – gelegen in Iligan City, Lanao del Norte. Het is een van de meest bezochte watervallen in Mindanao vanwege zijn natuurlijke schoonheid en heldere water.
  3. Maria Cristina Falls – gelegen in Iligan City, Lanao del Norte. Het wordt beschouwd als de bekendste waterval van Mindanao vanwege zijn krachtige waterval en hydro-elektrische centrale.
  4. Limunsudan Falls – gelegen in Iligan City, Lanao del Norte. Het heeft een hoogte van 870 voet en wordt beschouwd als de tweede hoogste waterval in de Filipijnen.
  5. Asik-Asik Falls – gelegen in Alamada, North Cotabato. Het is een relatief nieuwe toeristische bestemming in Mindanao vanwege de prachtige natuurlijke omgeving en de kalkstenen rotsen die het water vormen.
  6. Hagimit Falls – gelegen in Samal Island, Davao del Norte. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de toegankelijkheid en het kristalheldere water.

Er zijn verschillende watervallen op Luzon die je kunt bezoeken, hier zijn een paar voorbeelden:

  1. Pagsanjan Falls – Gelegen in Laguna, ongeveer 2,5 uur rijden van Manila, is Pagsanjan Falls een van de meest bezochte watervallen van Luzon. Je kunt de watervallen bereiken door een boottocht te maken door de Pagsanjan-kloof.
  2. Tappiya Falls – Gelegen in Batad, Ifugao, is Tappiya Falls een van de meest indrukwekkende watervallen van Luzon. Het is een lange en steile wandeling om er te komen, maar de waterval en de omgeving zijn absoluut de moeite waard.
  3. Aliw Falls – Gelegen in de provincie Laguna, is Aliw Falls een relatief onbekende waterval, maar zeker een bezoek waard. Het is een korte wandeling naar de waterval en je kunt er zwemmen in het heldere water.
  4. Ditumabo Falls – Gelegen in Aurora, is Ditumabo Falls een van de hoogste watervallen van Luzon. Het is ongeveer 4 uur rijden van Manila en vereist een korte wandeling om er te komen.
  5. Daranak Falls – Gelegen in Tanay, Rizal, is Daranak Falls een populaire dagtripbestemming vanuit Manila. Het is een korte wandeling naar de waterval en er zijn tal van picknicktafels en -hutten waar je kunt ontspannen en genieten van de omgeving.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 25 maart 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: