Kawasan Falls is een populaire toeristische bestemming op het eiland Cebu in de Filipijnen. Het is een van de bekendste watervallen en gelegen in de gemeente Badian en staat bekend om zijn kristalheldere water en natuurlijke omgeving en is omgeven door weelderige groene bomen en rotsformaties. Het is een ideale plek om te zwemmen, te ontspannen en te genieten van de natuur.

Het is raadzaam om comfortabele schoenen en kleding te dragen en wat extra kleding mee te nemen, omdat je waarschijnlijk nat zult worden tijdens het zwemmen en de activiteiten. Kawasan Falls biedt verschillende activiteiten voor bezoekers. Hier zijn enkele suggesties:

  • Zwemmen en duiken: De Kawasan Falls heeft helderblauw water en biedt een ideale plek om te zwemmen en duiken. Er zijn verschillende niveaus van watervallen en elke niveau heeft zijn eigen zwemgebieden.
  • Bamboo rafting: Bezoekers kunnen ook genieten van een ritje op een bamboevlot en de watervallen van dichtbij bekijken.
  • Canyoneering: Kawasan Falls is ook een populaire plek voor canyoneering, waarbij je door kloven en stroomversnellingen navigeert en langs watervallen springt.
  • Trekking: Er zijn verschillende wandelroutes rond de watervallen en bezoekers kunnen genieten van een korte wandeling of een langere trekking om de omgeving te verkennen.
  • Picknicken: Er zijn verschillende picknickplaatsen rond de watervallen waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van een picknicklunch of snack.
  • Fotograferen: Kawasan Falls biedt prachtige landschappen en watervallen die perfect zijn voor fotografie. Het is een geweldige plek om foto’s te maken en herinneringen vast te leggen.

Hoe de Kawasan Falls te bereiken

De Kawasan Falls liggen op ongeveer 3 uur rijden van Cebu City en zijn te bereiken met de auto, taxi of bus. Er zijn bussen die vertrekken vanaf het Cebu South Bus Terminal en stoppen bij de Kawasan Falls. De meest comfortabele optie is om een ​​taxi te nemen of een privéauto te huren. Het is ook mogelijk om een ​​georganiseerde tour te boeken, inclusief vervoer van en naar de watervallen.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: