De Filipijnen hebben een rijke geschiedenis van het rooms-katholicisme, dat werd geïntroduceerd door de Spaanse kolonisten in de 16e eeuw. Hier zijn enkele van de belangrijkste kerken die je kunt bezoeken tijdens een reis naar de Filipijnen:

  • Basilica del Santo Niño in Cebu: Deze basiliek is de oudste kerk in de Filipijnen en is gewijd aan het beeld van het kindje Jezus, bekend als de Santo Niño. Het werd gebouwd op de plaats waar het beeldje werd gevonden door de Spaanse ontdekkingsreizigers in 1565. Het is de thuisbasis van het beroemde Santo Niño-beeld, dat werd gegeven aan koningin Juana van Cebu door de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan.
  • San Agustin Kerk in Intramuros, Manila: Gebouwd in 1607, is de San Agustin Kerk de oudste stenen kerk in de Filipijnen en een van de vier Filipijnse barokke kerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.
  • Paoay Kerk in Ilocos Norte: Deze kerk, ook wel bekend als de St. Augustine Kerk, is gebouwd in 1694 en is een uitstekend voorbeeld van de barokke architectuur in de Filipijnen.
  • Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Penafrancia in Naga City: Deze basiliek is een van de meest bezochte bedevaartsoorden in de Filipijnen, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Penafrancia, de patroonheilige van Bicol.
  • Miagao Kerk in Iloilo: De kerk van St. Thomas van Villanova in Miagao is een andere UNESCO Werelderfgoedlijst-kathedraal en staat bekend om zijn unieke barokke bouwstijl en decoraties, waaronder afbeeldingen van lokale flora en fauna.
  • Basiliek van San Sebastian, Manila: Deze kerk is de enige stalen kerk in Azië en heeft een unieke neo-gotische architectuur.

Dit zijn slechts enkele van de vele belangrijke kerken in de Filipijnen. Elke regio en elke stad heeft zijn eigen unieke kerken en kathedralen, en het is de moeite waard om ze te bezoeken om de rijke geschiedenis en cultuur van de Filipijnen te ontdekken.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2023