Casa Gorordo Museum is een historisch huis en museum in Cebu City, Filipijnen. Het museum is gevestigd in het Gorordo-huis, dat dateert uit de 19e eeuw en een voorbeeld is van de Spaans-koloniale architectuur in de regio. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1850 en was eigendom van Alejandro Reynes y Rosales en later van Juan Isidro de Gorordo, een bisschop van Cebu.

Juan Isidro de Gorordo

Juan Isidro de Gorordo was een in Cebu geboren Filipijnse priester en historicus. Hij werd op 19 mei 1862 geboren als zoon van Joaquin Gorordo en Epifania Sanchez. Hij voltooide zijn studie aan het Colegio-Seminario de San Carlos en werd op 30 december 1888 tot priester gewijd. Gorordo was een van de oprichters van het tijdschrift “El Boletin de Cebú” in 1890, dat later bekend werd als het oudste tijdschrift van de Filipijnen. Hij was ook de eerste Filipijnse rector van het Colegio-Seminario de San Carlos en een van de oprichters van de Universiteit van San Carlos. Gorordo stierf op 2 februari 1934 op 71-jarige leeftijd. Hij wordt herinnerd als een belangrijke figuur in de geschiedenis en cultuur van Cebu.

Museum

In 1979 werd het huis gekocht door de Ramon Aboitiz Foundation en gerestaureerd om te dienen als een museum ter bevordering van het culturele erfgoed van Cebu. Het museum toont verschillende aspecten van het Cebuaanse leven in de 19e en 20e eeuw, waaronder de architectuur, gebruiksvoorwerpen, kleding en religieuze kunst.

Het museum is sinds de opening in 1983 een belangrijke toeristische attractie geworden en is een van de bekendste musea in de Filipijnen. Het heeft ook een educatieve functie, omdat het wordt gebruikt om het publiek bewust te maken van de geschiedenis en cultuur van de regio.

Casa Gorordo Museum biedt bezoekers een kans om meer te weten te komen over de rijke cultuur en geschiedenis van de Filipijnen, en in het bijzonder van de stad Cebu.

     

      • Leer over de levensstijl van de Spaanse kolonisten en de welgestelde Filipijnse families in de 19e eeuw door het bekijken van de originele meubels, keukengerei en decoraties.

      • Verken de tuin en ontdek verschillende planten en bloemen die inheems zijn in de Filipijnen, waaronder orchideeën en tropische vruchten.

      • Bekijk een tentoonstelling over de lokale ambachten en bekijk hoe manden, hoeden en andere voorwerpen worden gemaakt.

      • Bezoek het Filipijns-Hispano Cultureel Museum, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt en een collectie heeft van schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en andere kunstwerken die de Spaanse invloed op de Filipijnse cultuur weergeven.

      • Doe mee aan rondleidingen die door het museum worden aangeboden en leer meer over de geschiedenis en de artefacten die worden tentoongesteld.

    Meer informatie op de website van Casa Gorordo Museum.

    Hoe Casa Gorordo Museum te bereiken

    Het Casa Gorordo Museum bevindt zich in het centrum van Cebu City, dus het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, taxi of privé-auto. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je een jeepney of een bus nemen die door de buurt van Gorordo Avenue gaat en uitstappen bij de halte van het museum. Het museum ligt op loopafstand van de meeste hotels in het centrum van Cebu City.

    Het adres is : Casa Gorordo Museum 35 E. Aboitiz St., Cebu City 6000 Philippines

    Snel naar categorie

    Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: