Museo Sugbo is een museum in Cebu City, Filipijnen, dat zich richt op de geschiedenis en cultuur van Cebu en de Visayas-regio.

Het is gevestigd in het voormalige provinciegevangeniscomplex, dat in 2004 werd omgebouwd tot een museum. De oorspronkelijke gebouwen van de gevangenis werden gebouwd in 1871 en 1873, en werden uitgebreid in 1924. De gevangenis was oorspronkelijk bedoeld voor lokale criminelen en opstandelingen, en werd later gebruikt door de Amerikaanse koloniale regering als een detentiecentrum voor politieke gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het complex werd gebruikt als gevangenis tot 2004, toen het werd omgebouwd tot een museum. Het museum werd geopend op 14 augustus 2008.

Het museum toont een brede collectie artefacten, documenten en andere objecten die de geschiedenis van Cebu en de regio weerspiegelen, van de pre-Spaanse tijd tot het heden. Het biedt ook educatieve programma’s en rondleidingen voor bezoekers. Het museum heeft ook een onderzoekscentrum voor lokale geschiedenis en antropologie.

Hoe Museo Sugbo te bereiken

Museo Sugbo is gevestigd op het adres M.J. Cuenco Avenue, Barangay Tejero, Cebu City. Het is gelegen in de buurt van het historische stadscentrum van Cebu City en is gemakkelijk te bereiken met de auto, taxi of openbaar vervoer. Reizigers kunnen een taxi nemen of gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals jeepneys of bussen, om naar het museum te gaan. Vanuit het centrum van Cebu City is het ongeveer 10-15 minuten rijden naar Museo Sugbo, afhankelijk van het verkeer.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: