Boracay Island is een populaire bestemming in de Filipijnen vanwege de witte zandstranden, het heldere water en het bruisende nachtleven. Het eiland ligt in de provincie Aklan, ongeveer 315 kilometer ten zuiden van Manila.

Om Boracay Island te bezoeken, kun je een vlucht nemen vanuit Manila naar de luchthaven van Kalibo of Caticlan, beide in de buurt van het eiland. Vanuit daar kun je een veerboot of een speedboot nemen om het eiland te bereiken.

Er is veel te doen op Boracay Island, van ontspannen op het strand tot avontuurlijke activiteiten. Hier zijn enkele populaire dingen om te doen op het eiland:

 1. White Beach – Boracay staat bekend om zijn prachtige witte zandstrand genaamd White Beach. Hier kun je zwemmen, zonnen en genieten van het uitzicht op de oceaan.

 2. Snorkelen en duiken – Het kristalheldere water rond Boracay biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Je kunt koraalriffen verkennen en tropische vissen spotten.

 3. Watersporten – Er zijn veel watersporten beschikbaar op Boracay, waaronder windsurfen, kitesurfen, parasailen en kajakken.

 4. Puka Beach – Puka Beach is een rustiger alternatief voor White Beach en biedt dezelfde prachtige witte zandstranden.

 5. Mount Luho – Mount Luho is het hoogste punt op Boracay en biedt een panoramisch uitzicht op het eiland en de omliggende oceaan.

 6. Eilandhoppen – Je kunt ook een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden om afgelegen stranden en afgelegen gebieden te verkennen.

 7. Nachtleven – Boracay heeft ook een bruisend nachtleven, met veel bars en restaurants waar je kunt genieten van livemuziek en feesten tot in de vroege uurtjes.

Er zijn veel accommodaties op Boracay Island, variërend van budgetvriendelijke hostels tot luxe resorts. Het eiland werd in 2018 tijdelijk gesloten voor toeristen vanwege milieuproblemen. Het eiland werd heropend in oktober 2018, maar er zijn nog steeds beperkingen op het aantal bezoekers en de activiteiten die op het eiland worden toegestaan om het milieu te beschermen.

Als je Boracay Island bezoekt, is het belangrijk om verantwoordelijk te zijn en je aan de regels te houden om het ecosysteem van het eiland te beschermen en ervoor te zorgen dat het voor toekomstige generaties behouden blijft.

Benieuwd naar klimaat en de weersverwachting op Boracay Island ? Deze tref je hier aan.

Hoe Boracay Island te bereiken

Hier zijn enkele opties om naar Boracay Island te reizen:

 1. Per vliegtuig: De meest gebruikelijke manier om naar Boracay Island te reizen is per vliegtuig. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die dagelijks vluchten aanbieden vanaf de internationale luchthaven van Manila of Cebu naar de luchthaven van Caticlan of Kalibo op het vasteland van Panay Island. Vanaf daar kunt u een veerboot of speedboot nemen naar Boracay Island.

 2. Per veerboot: Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die regelmatig varen tussen het vasteland van Panay Island en Boracay Island. De meest gebruikte haven is Caticlan Jetty Port, maar er zijn ook veerboten vanuit andere nabijgelegen havens. Het duurt ongeveer 15-20 minuten om van Caticlan naar Boracay Island te varen.

 3. Per speedboot: Er zijn speedbootdiensten beschikbaar vanaf Caticlan Jetty Port en andere nabijgelegen havens die sneller zijn dan veerboten. Dit is meestal een iets duurdere optie, maar het kan handig zijn als u weinig tijd heeft.

 4. Per bus en veerboot: Als u vanuit Manila of andere delen van Luzon reist, kunt u een bus nemen naar Batangas of Batangas Port en vanaf daar een veerboot nemen naar Caticlan Jetty Port. Dit is een langere reis, maar het kan goedkoper zijn dan het nemen van een vlucht.

Zodra u aankomt op Boracay Island, zijn er verschillende transportopties beschikbaar, waaronder tricycles, eilandtrucks en eilandtaxi’s om u naar uw accommodatie te brengen.

 
 
 

Snel naar categorie

Wat is de beste vliegtuigmaatschappij voor binnenlandse vluchten in de Filipijnen?