Vigan is een historische stad in de provincie Ilocos Sur, gelegen in de regio Ilocos van de Filipijnen op het eiland Luzon. Het is gelegen aan de westkust van het eiland Luzon, ongeveer 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad Manila.

Vigan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is bekend om zijn goed bewaarde Spaans-koloniale architectuur en culturele erfgoed. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen als je Vigan bezoekt:

  1. Calle Crisologo – Dit is de bekendste straat in Vigan en staat vol met goed bewaarde Spaans-koloniale gebouwen. Wandel door de straat en bekijk de mooie architectuur.
  2. Baluarte – Baluarte is een dierentuin en een dierenpark met exotische dieren zoals tijgers, kamelen en slangen. Het park is ook bekend om zijn uitgestrekte groene gebieden, mooie landschappen en uitzicht op de oceaan.
  3. St. Paul’s Cathedral – De kathedraal van St. Paul is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Vigan. Het is een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis en architectonische pracht.
  4. Musea – Er zijn verschillende musea in Vigan, waaronder het Burgos Museum en het Crisologo Museum. Deze musea tonen de rijke geschiedenis en cultuur van de stad en de regio.
  5. Kalesa-rit – Maak een ritje in een traditionele kalesa, een paardenkoets die vroeger veel werd gebruikt in Vigan. Het is een leuke manier om de stad te verkennen en de historische sfeer te ervaren.
  6. Bantay Bell Tower – De Bantay Bell Tower is een indrukwekkende toren die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Het is ook een belangrijke historische site, omdat het werd gebruikt als een uitkijktoren tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog.
  7. Gastronomie – Proef de lokale keuken van Vigan, waaronder de bekende Vigan-longganisa, een worstgerecht dat is gemaakt van varkensvlees en veel kruiden.

Vigan is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Er zijn veel dingen te doen en te zien, dus het is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je reis naar de Filipijnen.

Meer informatie over Vigan tref je hier aan.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 26 maart 2023

Snel naar categorie

Het eiland Palawan wordt vaak genoemd als een van de mooiste eilanden ter wereld, met adembenemende plekken zoals de Underground River en El Nido.