Boracay Island heeft een tropisch klimaat met over het algemeen warme temperaturen het hele jaar door. Het eiland heeft twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen.

Het droge seizoen loopt van november tot mei en is de beste tijd om het eiland te bezoeken. De temperaturen zijn gemiddeld tussen de 25 en 32 graden Celsius, met weinig regenval en veel zonneschijn. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water van Boracay.

Het regenseizoen begint in juni en loopt door tot oktober, met een piek in de maanden juli en augustus. Tijdens deze periode kan het vaak regenen en zijn er soms tyfoons en stormen. De temperaturen blijven hoog, maar de luchtvochtigheid kan toenemen en er kan meer bewolking zijn. Activiteiten zoals watersporten kunnen soms worden beperkt vanwege de weersomstandigheden.

Over het algemeen is het klimaat van Boracay Island aangenaam en geschikt voor een bezoek het hele jaar door. Het droge seizoen biedt echter de beste omstandigheden om van het strand te genieten en deel te nemen aan activiteiten op het water.

Het weer in Boracay

Bekijk hieronder het weer in Boracay en de weersverwachting. Via icoon rechtsboven in kan je wijzigen naar het beeld van de wind, regen en onweer, bewolking, golven en veel meer.

Weer en weersverwachting Boracay – Filipijnen

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij AirSWIFT denk ik als eerste aan: