cebu-islands

De eilanden van Cebu en Visayas zijn uitgeroepen tot “Top Island” in Azië en staan boven drie andere Filipijnse eilanden in de top tien van de Conde Naste Traveler’s (CNT) 2020 Readers ‘Choice Awards.

Palawan, Siargao en Boracay bereikten ook de top 10 van Azië, met respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaats, waardoor de Filipijnen de meeste vermeldingen hebben op de ranglijst van het prestigieuze internationale reismagazine.

“De Filipijnen zijn inderdaad gezegend met het beste van de natuur, zoals blijkt uit de opeenvolgende onderscheidingen die we ontvangen van gerenommeerde en prestigieuze publicaties voor onze eilanden en stranden. Dit laatste citaat van CNT geeft ons bij het Department of Tourism (DOT) een boost van vertrouwen, aangezien we continu onze strategieën uitvoeren om het binnenlands toerisme geleidelijk te heropenen, om opnieuw reizigers uit andere landen te verwelkomen wanneer het beter wordt, ” volgens Minister van Toerisme Bernadette Romulo Puyat over de laatste prijzen.

Bij de 33e Readers ‘Choice Awards nodigde CNT 600.000 reizigers uit om online te stemmen op de Top Eilanden in zes gebieden: Azië, Australië en de Stille Zuidzee, het Caribisch gebied en de Atlantische Oceaan, Afrika en de Indische Oceaan, Europa en Noord-Amerika.

Bij de stemming werden Cebu en de Visayas als één vermelding op één hoop gegooid, hoewel Boracay, dat in West-Visayas ligt, een afzonderlijke vermelding was.

In de Conde Naste-ranglijst van vorig jaar bezetten de Filippijnse eilanden drie plaatsen bij de topeilanden in Azië. Boracay was nr. 1; Cebu en Visayas waren nummer 2; en Palawan was nr. 4. Alleen Penang in Maleisië (nr. 3) en Bali in Indonesië (nr. 5) wisten door te breken in de top vijf.

“Cebu, gelegen in het centrum van de Filipijnen, trekt jaarlijks miljoenen reizigers vanwege de ongerepte stranden en het duiken voor de noordkust van het eiland. Spaanse en rooms-katholieke invloeden doordringen Cebu City; Basilica Minore del Santo Niño herbergt een klein Christusbeeld dat werd gepresenteerd door Ferdinand Magellan ”, schreef de CNT in haar inzending over Cebu in The Best Islands in the World: 2020 Readers ‘Choice Awards.

Nu meer eilandbestemmingen in de Filipijnen wereldwijd aan kracht winnen, zei Puyat dat de uitdaging voor de DOT is om te blijven pleiten voor duurzame en verantwoordelijke toerisme die zullen helpen deze bestemmingen te behouden.

“Met meer dan 7.641 eilanden in onze archipel zijn er nog zoveel over voor natuurliefhebbers om te ontdekken. In onze reis naar heropleving van het toerisme zal duurzame en verantwoorde ontwikkeling van het toerisme een van de kernprincipes van het DOT blijven, net zoals het altijd is geweest in de afgelopen jaren, ”zei ze.

Bekijk ook :

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2020