Fort San Pedro is het kleinste, oudste tri-bastionfort van het land. Dit was de kern van de Spaanse nederzetting op de Filipijnen. Het fort is aangelegd door de Spanjaarden met hulp van lokale Cebuano arbeiders tijdens het bewind van de Spaanse conquistador Miguel López de Legazpi.

De bouwdatum van het stenen fort is onzeker, hoewel er wordt beweerd dat een jezuïet Antonio Campioni in 1630 een stenen fort heeft gebouwd, de poort van het fort draagt de datum 1738 samen met het wapen van Castilië en Leon.

Tegenwoordig is een deel van het fort een museum. Binnenin het fort bevinden zich de erfenissen van de Spaanse regering: goed bewaard gebleven Spaanse voorwerpen zoals Spaanse documenten, schilderijen en beeldhouwwerken. Buiten de fortmuren is een groot standbeeld van Legazpi en Antonio Pigafetta te zien.

Miguel López de Legazpi

Miguel López de Legazpi (1502 – 20 augustus 1572), ook wel bekend als El Adelantado (de gouverneur) en El Viejo (de oude) was een Spaans conquistador onder wiens leiding de Filipijnen onder Spaanse controle werd gebracht tussen 1565 en zijn dood in 1572.

Op 27 april 1565 keerden Legazpi en zijn bemanning terug naar Cebu en vernietigden het dorp Rajah Tupas. Daar stichtte hij zijn eerste Spaanse vestiging, genaamd Villa del Santisimo Nombre de Jesús en Villa de San Miguel (Dorp van Sint Michael), het latere Cebu City.

Bekijk ook :

Ook voor u: