How Can We Help?

Iloilo International Airport

Je bent hier:
<< voorgaande pagina

loilo International Airport  ook wel bekend als Iloilo Airport en als Cabatuan Airport naar de gemeente Cabatuan, Iloilo waar deze luchthaven zich bevindt en soms als Santa Barbara Airport voor de nabijgelegen gemeente Santa Barbara.

Iloilo is de luchthaven die de provincie Iloilo in de Filipijnen bedient inclusief de hoofdstad, Iloilo City, het regionale centrum van de Western Visayas-regio. Het opende zijn deuren voor commercieel verkeer op 14 juni 2007 ter vervanging van Mandurriao Airport in Mandurriao, Iloilo City, dat al meer dan zeventig jaar in gebruik was.

Als gevolg hiervan heeft de nieuwe luchthaven haar IATA- en ICAO-luchthavencodes geërfd, evenals haar positie als de op drie na drukste luchthaven in de Filipijnen.

Het is het eerste vliegveld in zowel West-Visayas als het eiland Panay dat is gebouwd volgens internationale normen, en het wordt ook beschouwd als de belangrijkste toegangspoort tot de regio. Het is geclassificeerd als een internationale luchthaven door de Civil Aviation Authority of the Philippines.

  • IATA : ILO
  • ICAO : EPVI
Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Vorige General Santos International Airport
Volgende Kalibo International Airport
Inhoudsopgave