Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary is een natuurreservaat en UNESCO werelderfgoedlocatie gelegen in de provincie Davao Oriental op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Het reservaat beslaat een oppervlakte van 31.000 hectare en bestaat uit bergen, valleien en ravijnen die de thuisbasis zijn van verschillende endemische planten- en diersoorten.

Het hoogtepunt van het Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary is de berg Mount Hamiguitan, die op een hoogte van 1.620 meter boven zeeniveau ligt. Het is de thuisbasis van een uniek soort bos, bekend als de pygmeebossen, die alleen in deze regio te vinden zijn. Deze bossen hebben een zeer hoge biodiversiteit en worden bewoond door endemische soorten zoals de Filipijnse krokodil, de Mindanao-hagedis, de Mindanao-pitpit en de Filipijnse adelaar.

Bezoekers kunnen de berg beklimmen om te genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving en de unieke flora en fauna. Er zijn ook verschillende wandelroutes in het reservaat die bezoekers kunnen verkennen. Daarnaast kunnen bezoekers de lokale gemeenschappen bezoeken en kennismaken met hun cultuur en tradities.

Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary is voornamelijk een bestemming voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers die willen wandelen en genieten van de prachtige omgeving. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek:

  1. Wandelen: Er zijn verschillende wandelpaden in het park, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Het beklimmen van de top van Mount Hamiguitan is een populaire en uitdagende activiteit voor ervaren wandelaars.
  2. Birdwatching: Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary is de thuisbasis van verschillende soorten vogels, waaronder de Philippine eagle, de nationale vogel van de Filipijnen.
  3. Wildobservatie: Het park herbergt verschillende bedreigde diersoorten, waaronder de Philippine tarsier, de grootste vleermuis ter wereld, de nevelpanter en de Filipijnse krokodil.
  4. Fotografie: De schilderachtige schoonheid van het park biedt veel fotomogelijkheden. Het is een perfecte plek voor natuurfotografie en landschapsfotografie.
  5. Kamperen: Overnachten in het park is toegestaan. Er zijn enkele kampeerfaciliteiten en kampingsites beschikbaar waar je kunt genieten van de rustige omgeving en het uitzicht op de bergtoppen.

Hoe Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary te bereiken

Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary is gelegen in de provincie Davao Oriental op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Het is mogelijk om er te komen door eerst richting Lupon en de stad Mati te reizen.

Je kunt vliegen naar de luchthaven Francisco Bangoy International Airport in Davao City en vervolgens een bus of privévervoer nemen richting Mati. De reistijd van Davao City is ongeveer 3 tot 4 uur.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 8 april 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: