UNESCO werelderfgoed is cultureel of natuurlijk erfgoed dat door UNESCO is erkend als van bijzondere waarde en dat wordt beschermd vanwege zijn unieke culturele, historische of wetenschappelijke betekenis voor de mensheid. Deze erkenning is bedoeld om het behoud van deze erfgoederen te bevorderen en te zorgen voor hun bescherming voor toekomstige generaties. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan ​​momenteel meer dan 1000 locaties over de hele wereld, waaronder natuurgebieden, monumenten, historische steden en archeologische sites.

Er zijn momenteel zes locaties in de Filipijnen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan:

  1. Tubbataha Rif Natural Park – erkend in 1993 voor zijn unieke mariene biodiversiteit en voor het dienen als voeder- en broedplaats voor bedreigde soorten.
  2. Rijstterrassen van de Filipijnse Cordilleras – toegevoegd in 1995 voor zijn spectaculaire rijstterrassen die meer dan 2000 jaar oud zijn en zijn aangelegd door de Ifugao-stam.
  3. Historische stad Vigan – erkend in 1999 voor het bewaren van de architectuur en het stedelijke landschap van de koloniale tijd van de Filipijnen.
  4. Puerto Princesa Underground River – toegevoegd in 1999 voor het zijn van een van de langste ondergrondse riviersystemen ter wereld en voor het behoud van een uniek ecosysteem.
  5. Barokke kerken van de Filipijnen – toegevoegd in 1993 en 2013 voor hun architecturale en culturele waarde als voorbeelden van de Spaanse koloniale architectuur.
  6. Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary – erkend in 2014 voor het zijn van een thuis voor een unieke mix van flora en fauna, waaronder bedreigde soorten zoals de Filipijnse adelaar en de Philippine cockatoo.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: