Het Philippine Eagle Center is een opvangcentrum voor Filipijnse adelaars in Malagos, Davao City op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Het centrum werd in 1987 opgericht om te helpen bij de bescherming en het behoud van de Filipijnse adelaar, een bedreigde diersoort die alleen voorkomt op de Filipijnen.

Bij het Philippine Eagle Center kunnen bezoekers de Filipijnse adelaars van dichtbij zien en meer te weten komen over hun leefomgeving, gewoonten en bedreigingen. Naast de Filipijnse adelaars herbergt het centrum ook andere bedreigde diersoorten, zoals de nevelpanter, de Filipijnse krokodil en verschillende soorten apen.

Het centrum biedt ook educatieve programma’s voor scholen en gemeenschappen om het bewustzijn over het belang van natuurbehoud en de bescherming van bedreigde diersoorten te vergroten. Het Philippine Eagle Center speelt een belangrijke rol bij het behoud van de Filipijnse adelaar en heeft bijgedragen aan de toename van het aantal adelaars in het wild.

Een bezoek aan het Philippine Eagle Center is een geweldige kans om meer te leren over de biodiversiteit van de Filipijnen en om een van de meest majestueuze roofvogels ter wereld te zien in zijn natuurlijke omgeving.

Hoe Philippine Eagle Center te bereiken

Het Philippine Eagle Center is gelegen in Barangay Malagos in de stad Davao op het eiland Mindanao in de Filipijnen.

Als je vanuit de stad Davao komt, kun je met de taxi of een privé-auto naar het Philippine Eagle Center reizen. Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals de jeepney (lokale openbare bus) of een motortaxi (ook bekend als habal-habal).

Het is ongeveer een uur rijden vanaf het centrum van Davao City naar het Philippine Eagle Center. Het is handig om vooraf contact op te nemen met het Philippine Eagle Center om de openingstijden te controleren en te reserveren als je van plan bent een bezoek te brengen. Of check de website van Philippine Eagle Center.

Je kan ook een route maken via onderstaande kaart.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 8 april 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: