Davao City is de grootste stad op het eiland Mindanao in de Filipijnen. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot voor de Spaanse koloniale periode. De inheemse volkeren die in de regio woonden, waren de Manobos, Bagobos, Mandayas en de Maguindanaos.

In de 16e eeuw kwamen de Spanjaarden naar de regio en stichtten een nederzetting genaamd Nueva Guipúzcoa, die later werd hernoemd tot Davao. De Spanjaarden vestigden er een missiepost en begonnen het gebied te ontwikkelen.

In 1900 werd Davao een deel van de Verenigde Staten, nadat de Filipijnen waren overgedragen aan de VS na de Spaans-Amerikaanse oorlog. In 1936 werd Davao uitgeroepen tot een stad en werd het een onafhankelijke provincie in 1967.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Davao zwaar getroffen door gevechten tussen de Amerikaanse en Filipijnse troepen aan de ene kant en de Japanners aan de andere kant. Na de oorlog werd de stad herbouwd en begon het zich snel te ontwikkelen.

In de jaren 60 en 70 werd Davao een belangrijk centrum voor de landbouw en de industrie. De stad is nu een van de belangrijkste economische en commerciële centra van de Filipijnen, met een snel groeiende toeristische sector en een bloeiende zakelijke en industriële sector. De stad heeft ook een rijke culturele geschiedenis, met vele festivals en evenementen die elk jaar worden gehouden.

De stad biedt een verscheidenheid aan attracties, zowel natuurlijke als culturele, die het bezoeken waard zijn. Hieronder staan enkele suggesties voor plaatsen die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf in Davao City:

  1. Philippine Eagle Center – Een bekende attractie in Davao City is de Philippine Eagle Center, dat zich richt op de bescherming van de Filipijnse arend, een bedreigde diersoort. Het centrum biedt de mogelijkheid om deze majestueuze vogels van dichtbij te zien, evenals andere inheemse diersoorten.
  2. Mount Apo – Deze berg, de hoogste van de Filipijnen, is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers. De berg biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is omgeven door een natuurreservaat met een rijke biodiversiteit.
  3. Eden Nature Park – Een uitgestrekt natuurgebied met prachtige landschappen, watervallen, tuinen en dieren. Het park biedt ook tal van activiteiten zoals boomklimmen, zipline en paardrijden.
  4. Jack’s Ridge – Een historische locatie tijdens de Tweede Wereldoorlog, Jack’s Ridge is nu een populaire bestemming om te genieten van het uitzicht op de stad. Het gebied heeft restaurants en bars die heerlijk eten en drinken serveren.
  5. Davao Crocodile Park – Het Davao Crocodile Park biedt de mogelijkheid om krokodillen en andere reptielen te zien en te leren over hun habitat en levensstijl.
  6. People’s Park – Dit openbare park biedt een ontspannen omgeving en een prachtig uitzicht op de stad. Het park heeft een kunstmatig meer, een amfitheater en een speeltuin.
  7. Musea – De stad heeft verschillende musea, waaronder het Davao Museum, het Mindanao Folk Arts Museum en het Museo Dabawenyo. Deze musea bevatten artefacten en exposities die de cultuur en geschiedenis van de regio belichten.

Dit zijn slechts enkele suggesties voor plaatsen die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf in Davao City. Er zijn nog veel meer attracties en activiteiten om te ontdekken in deze bruisende stad.

Hoe Davao City te bereiken

Er zijn verschillende manieren om Davao City te bereiken, afhankelijk van waar je vandaan komt.

Als je vanuit Manila komt, kun je rechtstreekse vluchten nemen vanaf de internationale luchthaven van Manila naar de internationale luchthaven van Davao. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten aanbieden, zoals Philippine Airlines, Cebu Pacific en AirAsia.

Als je vanuit andere delen van de Filipijnen komt, zijn er ook directe vluchten naar Davao City vanaf de meeste grote steden in het land, zoals Cebu, Iloilo, Zamboanga, General Santos en andere steden.

Als je liever met de bus reist, zijn er verschillende busmaatschappijen die regelmatig diensten aanbieden tussen Davao City en andere steden in Mindanao en Luzon. Deze reizen kunnen echter lang duren vanwege de afstanden en de soms slechte wegen. Je kunt ook met de boot reizen naar Davao City. Er zijn regelmatige veerdiensten vanuit steden zoals Zamboanga, General Santos en Cebu.

Eenmaal in Davao City zijn er verschillende vervoersmogelijkheden, zoals taxi’s, jeepneys en tricycles, om je te verplaatsen naar je bestemming binnen de stad.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 8 april 2023

Snel naar categorie

Tijdens de periode juli en oktober kan je beter niet reizen in Luzon wegens mogelijkheid van typhoons (orkanen).