De Kathedraal van Manilla (Ang Katedral ng Maynila), ook wel bekend als de Minor Basilica and Metropolitan Cathedral of the Immaculate Conception, is een katholieke kathedraal gelegen in Intramuros, een historische wijk in het hart van de stad Manilla op de Filipijnen.

De Kathedraal van Manilla werd oorspronkelijk gebouwd in 1571 door Spaanse missionarissen onder leiding van de beroemde Jezuïet priester, pater Juan de Vivero. Het was de eerste kerk die werd gebouwd op de plaats waar Intramuros, de historische wijk van Manilla, werd gesticht en is daarmee een van de oudste kerken van het land.

De oorspronkelijke structuur van de kathedraal was gemaakt van hout en nipa, een lokale palmsoort, en werd meerdere keren verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen. In 1583 werd de kathedraal herbouwd met steen, en het werd meerdere keren gerenoveerd en uitgebreid in de daaropvolgende eeuwen.

De huidige structuur van de kathedraal is het resultaat van een uitgebreide renovatie en restauratie in de jaren 1950 en 1980, waarbij het oorspronkelijke neoklassieke ontwerp werd hersteld en de gotische elementen werden toegevoegd. Sindsdien heeft de kathedraal verschillende kleine renovaties en verbeteringen ondergaan om haar status als belangrijk cultureel en religieus erfgoed van de Filipijnen te behouden.

De kathedraal heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan, waaronder een aantal grote renovaties en uitbreidingen. De huidige structuur is een neoklassiek gebouw met Romaanse en Gotische elementen. Het interieur van de kathedraal is prachtig, met mooie glas-in-loodramen, beelden en schilderijen die de geschiedenis van de Filipijnse katholieke kerk weergeven.

De Kathedraal van Manilla is niet alleen een belangrijke katholieke kerk, maar ook een belangrijke culturele en historische bezienswaardigheid van de Filippijnen. Het is een populaire bestemming voor toeristen en pelgrims van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de cultuur van de Filipijnen en de katholieke kerk. De kathedraal is ook de locatie voor veel belangrijke evenementen, zoals de installatie van aartsbisschoppen en de viering van katholieke feestdagen en ceremonies.

Meer informatie op de website van de Kathedraal van Manila.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air / Cebgo denk ik als eerste aan: