De Chocolate Hills (Chocoladeheuvels) zijn een opmerkelijke geologische formatie op het eiland Bohol en één van de bekendste bezienswaardigheden van de Filipijnen.

Het Chocolate Hills Natural Monument is een beschermd gebied van ongeveer 50 vierkante kilometer en heeft meer dan 1.200 heuvels. Ze zijn uniform van vorm en hebben een hoogte variërend van 30 tot 50 meter. In droge seizoen lijken de heuvels op gigantische chocoladeklontjes, vandaar de naam “Chocoladeheuvels”.

Oorsprong

De lokale bevolking heeft verschillende legendes en verhalen over de oorsprong van de Chocoladeheuvels, die meestal verband houden met liefdesverhalen tussen reuzen en prinsessen of gevechten tussen reuzen. Een van de verhalen zegt dat twee reuzen elkaar vochten en de heuvels vormden door rotsblokken en stenen naar elkaar te gooien. Een andere legende beweert dat de heuvels zijn gevormd uit de tranen van een reus die rouwde om de dood van zijn geliefde.

Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van de Chocoladeheuvels, maar de meest geaccepteerde theorie is dat ze zijn gevormd door kalksteenerosie en aardverschuivingen. Het gebied was ooit een koraalrif dat in de loop van de tijd omhoog werd geduwd door tektonische bewegingen. Het regenwater dat op het kalksteen stroomde, veroorzaakte erosie en creëerde gaten en spleten in het gesteente. Uiteindelijk zorgde de zwaartekracht ervoor dat grote stukken van het gesteente afbrokkelden en zich ophoopten in de kenmerkende heuvels die we vandaag zien.

Hoewel de exacte leeftijd van de Chocoladeheuvels niet bekend is, wordt aangenomen dat ze al minstens enkele honderdduizenden jaren oud zijn. Ze zijn een belangrijke toeristische attractie op het eiland Bohol en worden beschermd als onderdeel van het Chocolate Hills Natural Monument, een gebied dat is aangewezen als nationaal geologisch monument in 1988.

Bezoeken van de Chocolate Hills

Als je de Chocolate Hills wilt bezoeken, zijn hier enkele dingen die je moet weten:

  1. Locatie – De Chocoladeheuvels bevinden zich op het eiland Bohol in de Centraal-Visayas regio van de Filipijnen. De heuvels liggen verspreid over de steden Carmen, Batuan en Sagbayan.
  2. Beste tijd om te bezoeken – De beste tijd om de Chocoladeheuvels te bezoeken is van december tot en met april, wanneer het droog seizoen is en de heuvels hun karakteristieke chocoladebruine kleur hebben.
  3. Hoe er te komen – De Chocoladeheuvels zijn het gemakkelijkst te bereiken per auto of bus. Er zijn verschillende busmaatschappijen die vanuit Tagbilaran City, de hoofdstad van Bohol, naar de stad Carmen rijden, waar het grootste aantal heuvels zich bevindt. Er zijn ook verschillende tourbedrijven die begeleide tochten naar de Chocoladeheuvels aanbieden.
  4. Toegangsprijs – De toegangsprijs tot het uitkijkpunt van de Chocoladeheuvels is ongeveer PHP 50 per persoon.
  5. Wat te verwachten – Als je de Chocoladeheuvels bezoekt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de honderden heuvels die zich uitstrekken over het landschap. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar je foto’s kunt maken en van het uitzicht kunt genieten. In de omgeving zijn er ook andere attracties, zoals de Butterfly Sanctuary en de Tarsier Conservation Area, waar je de schattige tarsiers kunt zien, de kleinste primaten ter wereld.

Het bezoeken van de Chocoladeheuvels is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Filipijnen. Het is een van de meest opvallende en opmerkelijke natuurlijke formaties in het land, en een bezoek aan deze plek zal zeker indruk maken.

Snel naar categorie

Tijdens de periode juli en oktober kan je beter niet reizen in Luzon wegens mogelijkheid van typhoons (orkanen).