pexels symeon ekizoglou 3948077

De Filipijnen zullen vanaf 10 februari beginnen met het accepteren van volledig gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers uit visumvrije landen.

Toerismesecretaris Berna Romulo-Puyat maakte deze aankondiging op 28 januari nadat de Inter-Agency Task Force for the Management of Emerging Infectious Diseases (IATF-EID) het voorstel van het Department of Tourism (DOT) had goedgekeurd.

Dit is alleen van toepassing is op vakantiegangers uit landen waarvan de onderdanen visumvrije toegang tot de Filippijnen hebben.

Eerder vandaag kondigde de IATF-EID de opschorting aan van het landenclassificatiesysteem met ingang van 1 februari 2022. Ook met ingang van 1 februari hoeven volledig gevaccineerde, terugkerende overzeese Filippino’s niet langer in quarantaine te gaan zolang ze een negatief resultaat kunnen tonen van een RT-PCR-test die 48 uur voor vertrek vanaf het punt van herkomst is genomen.

Evenzo zullen vanaf 10 februari en na overleg met gezondheidsexperts gekwalificeerde vakantiegangers ook niet langer in quarantaine hoeven te gaan zolang ze een negatief resultaat kunnen overleggen van een RT-PCR-test die 48 uur voor vertrek vanaf het punt is genomen. van oorsprong.

Op basis van de IATF-EID-richtlijnen mogen vakantiegangers uit visumvrije landen het land binnenkomen, op voorwaarde dat hun paspoort op het moment van aankomst nog minstens zes maanden geldig is en ze in het bezit zijn van uitgaande tickets naar hun land van herkomst of het volgende land van bestemming.

Recreatieve bezoekers moeten ook een door de IATF-EID erkend bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 bij zich hebben. Ze omvatten vaccinatiecertificaten uitgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), VaxCertPH van het ministerie van Volksgezondheid (beschikbaar op https://vaxcert.doh.gov.ph ), en een nationaal digitaal certificaat van een buitenlandse overheid die VaxCertPH geaccepteerd onder een wederzijdse overeenkomst, tenzij anders toegestaan ​​door de IATF.

De lijst met landen waarvan de onderdanen zonder visum de Filippijnen mogen binnenkomen, is te vinden in deze link ( List of countries whose nationals can enter the Philippines without a visa under Executive Order No. 408, s. 1960)

.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 29 januari 2022