Net als Filipijnen of Filippijnen (één of twee p’s) zie je ook vaak Manila of Manilla (één of twee l’en). Wat is nu de juist ? Manila of Manilla: Het gebruik en de betekenis van beide spellingen

Als je je ooit hebt afgevraagd welke spelling correct is – Manila of Manilla – dan ben je niet de enige. De twee varianten van de naam van de hoofdstad van de Filipijnen kunnen verwarrend zijn, maar laten we de betekenis en het gebruik van beide spellingen eens nader bekijken.

Om te beginnen is “Manila” de meest gebruikelijke en geaccepteerde spelling van de stad. Deze spelling wordt algemeen erkend en gebruikt, zowel in de Filipijnen zelf als internationaal. Het wordt ook gebruikt in officiële documenten, nieuwsberichten en reisgidsen. Als je twijfelt, is “Manila” altijd een veilige keuze.

Aan de andere kant is “Manilla” een minder voorkomende variant die soms wordt aangetroffen in ouder taalgebruik of in bepaalde regionale accenten. Hoewel het nog steeds wordt herkend als verwijzend naar dezelfde stad, wordt “Manilla” over het algemeen als verouderd beschouwd en wordt het niet veel gebruikt in moderne teksten.

De verwarring tussen de twee spellingen kan te maken hebben met historische invloeden. De oorsprong van het woord “Manila” ligt in het Spaanse tijdperk, toen de Filipijnen een kolonie waren van Spanje. De Spaanse invloed heeft de spelling van veel plaatsnamen beïnvloed, waaronder de naam van de hoofdstad.

Om verwarring te voorkomen en consistent te zijn met de meest erkende spelling, is het raadzaam om “Manila” te gebruiken wanneer je naar de hoofdstad van de Filipijnen verwijst. Deze spelling wordt breed geaccepteerd en begrepen, en het is de standaardvorm die de meeste mensen gebruiken.

Kortom, “Manila” is de meest gebruikelijke en correcte spelling van de hoofdstad van de Filipijnen. Hoewel “Manilla” nog steeds wordt herkend, wordt het over het algemeen als verouderd beschouwd en wordt het minder vaak gebruikt. Door de juiste spelling te gebruiken, zorg je voor duidelijkheid en nauwkeurigheid in je communicatie over deze prachtige stad.

 
Regenerate response

Snel naar categorie

Een reis naar de Filipijnen stelt je in staat om te genieten van de lokale cultuur en tradities, met kleurrijke festivals en heerlijke Filipijnse gerechten.