Dit prachtige eilandarchipel herbergt een schat aan unieke dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De Filipijnen staan bekend om de biodiversiteit. Van kleurrijke vogels tot exotische zeeleven en van mysterieuze zoogdieren tot unieke reptielen, de Filipijnen bieden een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers. Laten we duiken in de wereld van enkele bijzondere dieren die de Filipijnen thuis noemen.

Filipijnse arend

Een ware koning van de lucht, de Filipijnse adelaar (Pithecophaga jefferyi) ook wel bekend als de “Monkey-eating Eagle” (apenarend) is een van de meest iconische en bedreigde vogelsoorten ter wereld. Met zijn imposante grootte, krachtige snavel en indrukwekkende vleugelspanwijdte is deze majestueuze roofvogel een symbool van trots en natuurbescherming in de Filipijnen.

Tarsier

Ontmoet de tarsier, een kleine en schattige aap met enorme ogen. Deze nachtelijke wezens behoren tot de kleinste primaten ter wereld en worden beschouwd als een van de oudste nog levende zoogdiergroepen. De Filipijnen herbergt enkele soorten tarsiers, waaronder de Filippijnse tarsier (Tarsius syrichta), die bekend staat om zijn unieke uiterlijk en acrobatische vaardigheden.

Palawan-pauwfazant

De kleurrijke Palawan peacock-pauwstaart (Polyplectron emphanum) is een prachtige vogel die endemisch is voor het eiland Palawan. Met zijn opvallende blauwgroene verenkleed en opvallende oogvlekken op de staartveren, is deze vogel een lust voor het oog en een must-see voor vogelliefhebbers.

Dugong

Duik in de betoverende onderwaterwereld van de Filipijnen en ontmoet de gracieuze dugong (Dugong dugon), ook wel bekend als de zeekoe. Deze bedreigde zeereuzen leven in de kustwateren van de Filipijnen en staan bekend om hun vriendelijke en zachtaardige karakter. Zwemmen met deze vriendelijke reuzen is een onvergetelijke ervaring.

Philinnae-vlinder

De Filipijnen herbergt een verbazingwekkende verscheidenheid aan vlinders, waaronder de prachtige Philinnae-vlinder (Troides helena), ook bekend als de Groot-Sulawesi-vlinder. Met zijn indrukwekkende grootte, levendige kleuren en elegante vleugelpatronen is deze vlinder een waar juweel van de Filipijnse fauna.

Filipijnse krokodil

De Filipijnse krokodil is een bedreigde diersoort en een van de meest zeldzame krokodillen ter wereld. Deze krokodillen leven voornamelijk in zoetwatermoerassen en rivieren en zijn endemisch voor de Filipijnen. Ze zijn bekend om hun slanke lichaamsbouw, unieke kleurpatroon en aangepaste jachttechnieken. Inspanningen voor behoud en bescherming zijn essentieel om hun voortbestaan te waarborgen.

De Filipijnen is een schatkamer vol bijzondere dieren die een lust voor het oog zijn. Van majestueuze roofvogels tot schattige primaten en kleurrijke vlinders, de biodiversiteit van de Filipijnen is werkelijk verbluffend. Door het behoud van hun leefgebieden en het bevorderen van bewustzijn kunnen we ervoor zorgen dat deze unieke dieren nog vele generaties lang kunnen gedijen. Dus pak je verrekijker en duik in de betoverende wereld van de Filipijnse fauna. Je zult versteld staan van de pracht die je zult ontdekken!

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: