Cebu zal binnenkort weer open gaan voor internationale vluchten met buitenlandse toeristen.

De provinciale overheid en het stadsbestuur van Lapu-Lapu, waar de Mactan-Cebu International Airport (MCIA) is gevestigd, zijn overeengekomen om de op een na drukste luchthub van het land te heropenen voor internationale aankomsten.

De burgemeester van Lapu-Lapu, Junard “Ahong” Chan, had maandag een ontmoeting met gouverneur Gwen Garcia om haar steun te krijgen bij zijn plan om de MCIA weer open te stellen voor internationale vluchten, waarmee de gouverneur instemde.

“We zullen de hele wereld laten weten dat we open zijn voor zaken”, zei Garcia tijdens de bijeenkomst. Garcia drong aan op de heropening van toeristische activiteiten in de provincie om de economie te laten herstellen van de verlammende gevolgen van de coronavirusziekte 2019 (Covid-19) pandemie.

Garcia en Chan zijn overeengekomen om uniforme richtlijnen voor dit plan vast te stellen
kreeg ook de steun van Shalimar Tamano, regionaal directeur voor toerisme. De gouverneur drong ook aan op de heropening van de provinciegrenzen voor toeristen uit naburige provincies in Central Visayas.

Garcia, in haar hoedanigheid van gouverneur, zit als lid van de raad van bestuur van de Mactan Cebu International Airport Authority (MCIAA), het door de staat gerunde orgaan dat de luchthaven mede beheert.

De provincie Cebu is onder gewijzigde algemene gemeenschapsquarantaine geplaatst, de meest ontspannen vorm van massale quarantaine sinds juli, waarin toeristische bedrijven weer konden hervatten.

Bron : PNA

Ook voor u: