In de Filipijnen begint de kerstviering vaak al vroeg, het kerstseizoen in de Filipijnen is een van de langste en meest uitbundige ter wereld. Veel gemeenschappen starten al in september met de festiviteiten, die doorgaan tot in januari. Hierdoor duurt het kerstseizoen in de Filipijnen maar liefst vier maanden. Hier is een overzicht van hoe kerst meestal wordt gevierd:

Bermaanden: Het kerstseizoen begint officieel op 1 september, bekend als de “bermaanden” (van septemBER, oktoBER, novemBER en decemBER). In deze periode beginnen mensen hun huizen, winkels en straten te versieren met kerstverlichting en decoraties.

Simbang Gabi: Een belangrijke traditie in de Filipijnen is “Simbang Gabi” of “Misa de Gallo,” een reeks van negen vroege ochtendmissen die plaatsvinden van 16 tot 24 december. Veel mensen nemen deel aan deze missen als onderdeel van hun kerstvieringen.

Lantern Parades: In sommige delen van de Filipijnen, zoals in Pampanga, zijn lantaarnoptochten een populaire activiteit. Prachtige, met de hand gemaakte kerstlantaarns worden tentoongesteld en verlicht om de kerstsfeer extra te versterken.

Noche Buena: Op kerstavond, 24 december, vieren gezinnen met een speciale maaltijd genaamd “Noche Buena.” Dit is een belangrijk moment van samenzijn waarbij traditionele Filipijnse kerstgerechten worden geserveerd.

Kerstdag: 25 december is Kerstdag en wordt gevierd met kerkdiensten, geschenkuitwisselingen en familiebijeenkomsten.

Oudjaar en Driekoningen: Het kerstseizoen eindigt niet op Kerstdag. Oudjaarsavond (31 december) wordt gevierd met vuurwerk en het eten van ronde vruchten voor geluk. De festiviteiten gaan door tot Driekoningen op 6 januari.

Kortom, de Filipijnen zijn beroemd om hun uitgebreide en langdurige kerstvieringen, die al in september beginnen. Het is dus niet verrassend om het land vroeg in het jaar al volledig in kerstsfeer te zien.

Vraag: wanneer wordt bij jullie huishouden het huis ingericht met kerstspullen?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 3 september 2024

Snel naar categorie

Het land heeft een vriendelijke bevolking en wordt vaak beschouwd als een van de meest gastvrije bestemmingen in Azië.

© Kama