De Filipijnen heeft een aantal actieve en inactieve vulkanen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Er zijn meer dan 20 actieve vulkanen en ongeveer 300 inactieve vulkanen verspreid over de 7.641 eilanden die de Filipijnen vormen. Het land maakt deel uit van de zogenaamde “Ring of Fire”, een gebied rondom de Grote Oceaan dat bekend staat om zijn vulkanische activiteit en aardbevingen. Vanwege de vulkanische activiteit is de Filipijnen ook vatbaar voor natuurrampen zoals aardbevingen en tyfoons. De overheid heeft echter maatregelen genomen om de veiligheid van de bevolking te waarborgen en om te zorgen voor een betere voorbereiding en reactie op rampen.

Hier zijn enkele van de bekendste vulkanen in de Filipijnen:

  • Taal Vulkaan – Taal Vulkaan is een actieve vulkaan die zich bevindt op het eiland Luzon en is een van de meest bezochte vulkanen van de Filipijnen. Bezoekers kunnen een boottocht maken naar het eiland waar de vulkaan zich bevindt en van daaruit een wandeling maken naar de top van de krater.
  • Mount Mayon – Mount Mayon is een actieve vulkaan en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de Filipijnen vanwege zijn perfect kegelvormige uiterlijk. Bezoekers kunnen de vulkaan beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.
  • Mount Pinatubo – Mount Pinatubo is een actieve vulkaan op het eiland Luzon en is vooral bekend vanwege zijn uitbarsting in 1991 die de op een na grootste uitbarsting van de 20e eeuw was. Bezoekers kunnen een trektocht maken naar de top van de vulkaan om het adembenemende uitzicht op de krater en de omliggende bergen te zien.
  • Mount Apo – Mount Apo is de hoogste berg van de Filipijnen en is een inactieve vulkaan. Bezoekers kunnen wandelen naar de top van de berg om te genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende regio.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige van deze vulkanen actief zijn en dat bezoekers altijd de instructies en waarschuwingen van de lokale autoriteiten moeten opvolgen. Voordat je naar een actieve vulkaan gaat bekijk dan de status, dit is mogelijk via deze pagina van The Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS). Controleer ook het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland) of het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (België).

Hieronder een kaart met vulkanen in de Filipijnen.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 10 april 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij AirSWIFT denk ik als eerste aan: