De kustlijn van de Filipijnen is ongeveer 36.289 kilometer lang. Dit maakt de Filipijnen een van de landen met de langste kustlijnen ter wereld. De kustlijn van de Filipijnen omvat duizenden eilanden en eilandjes, baaien, lagunes en stranden. Het is de thuisbasis van een rijk zeeleven en biedt talloze mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals zwemmen, duiken, snorkelen en vissen.

Deze lange kustlijn zorgt voor een verscheidenheid aan soorten strand. Sommige met allerlei toeristische voorzieningen, maar ook nagenoeg ongerepte stranden.

  • Witte zandstranden – De Filipijnen staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, zoals die op Boracay Island, Palawan en Panglao Island.
  • Rotsachtige stranden – Sommige stranden in de Filipijnen hebben rotsachtige kustlijnen, wat zorgt voor dramatische uitzichten en interessante getijdepoelen, zoals in El Nido, Palawan.
  • Zwarte zandstranden – Er zijn ook stranden in de Filipijnen met zwart vulkanisch zand, zoals in Camiguin Island en Mayon Beach in Albay.
  • Afgelegen stranden – De Filipijnen heeft ook veel afgelegen en ongerepte stranden, zoals in Calaguas Island, waar je kunt genieten van de natuur en het strand bijna voor jezelf hebt.
  • Surfstranden – Surfers vinden in de Filipijnen enkele van de beste surfstranden van Zuidoost-Azië, zoals Cloud 9 op Siargao Island en Sabang Beach in Baler.
  • Snorkelstranden – Sommige stranden in de Filipijnen bieden ook prachtige snorkelmogelijkheden, zoals in Coron en Boracay Island.

De Filipijnen staan het meeste bekend om hun prachtige stranden met wit zand en kristalhelder water, omgeven door palmbomen die lijken op de oude Bounty-reclame. Hier zijn enkele van de bekendste en beste strandbestemmingen in de Filipijnen:

  • Boracay Island: Boracay is een van de meest populaire strandbestemmingen in de Filipijnen en staat bekend om zijn poederachtige witte zandstranden en turquoise water. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te zwemmen en watersporten te beoefenen.
  • Palawan: Palawan heeft enkele van de beste stranden ter wereld, waaronder El Nido, Coron en Honda Bay. Deze stranden hebben prachtige turquoise wateren en witte zandstranden omgeven door dramatische rotsformaties en weelderige vegetatie.
  • Siargao Island: Siargao Island staat bekend om zijn prachtige surfstranden, zoals Cloud 9 en General Luna Beach. Andere prachtige stranden op het eiland zijn Naked Island, Dako Island en Guyam Island.
  • Panglao Island: Panglao Island heeft enkele van de beste stranden van Bohol, waaronder Alona Beach, Dumaluan Beach en Doljo Beach. Het kristalheldere water maakt het perfect om te snorkelen en duiken.
  • Cebu: Cebu heeft veel mooie stranden, waaronder Mactan Island, Malapascua Island en Bantayan Island. Deze stranden zijn perfect om te zwemmen, zonnebaden en watersporten te beoefenen.
  • Baler: Baler in Aurora Province heeft enkele van de beste surfstranden van de Filipijnen, zoals Sabang Beach, Cemento Beach en Charlie’s Point.
  • Camiguin Island: Camiguin Island heeft enkele prachtige stranden, zoals White Island, Mantigue Island en Agohay Beach. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen en duiken vanwege het rijke zeeleven.

De Filipijnen hebben zoveel mooie strandbestemmingen dat het moeilijk kan zijn om te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of avontuur wilt beleven in het water, de Filipijnen hebben voor ieder wat wils.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2023

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: