De Kerk van La Nuestra Señora de la Asunción, ook wel bekend als de Santa Maria Church, is een katholieke kerk gelegen in de stad Santa Maria in de provincie Ilocos Sur op het eiland Luzon van de Filipijnen. De kerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als een van de Barokke kerken van de Filipijnen.

De kerk werd gebouwd in de 18e eeuw en is een uitstekend voorbeeld van de Barokke architectuur in de Filipijnen. Het heeft een unieke structuur vanwege de trapsgewijze bouwstijl en de prachtige fresco’s die het interieur sieren. De fresco’s beelden onder andere Bijbelse scènes uit en zijn gemaakt door lokale kunstenaars.

Bezoekers kunnen de kerk bezichtigen en een rondleiding krijgen om meer te leren over de geschiedenis en de architectuur. Ook is er een museum naast de kerk waar historische voorwerpen en kunstwerken worden tentoongesteld. De kerk is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer vanuit de nabijgelegen steden Vigan en Laoag.

Hoe La Nuestra Señora de la Asunción, Sante Maria te bereiken

De Kerk van La Nuestra Señora de la Asunción, gelegen in de gemeente Santa Maria op het eiland Ilocos Sur, is bereikbaar met de bus vanaf de stad Vigan. Vigan ligt op ongeveer 11 kilometer afstand van Santa Maria en is goed bereikbaar met de bus vanuit Manila en andere grote steden op het eiland Luzon.

Vanuit Vigan kun je een bus nemen naar Santa Maria. De busrit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van het verkeer en de frequentie van de busdienst. De kerk bevindt zich in het centrum van de stad en is gemakkelijk te vinden.

Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of een gehuurde scooter of motorfiets te gaan. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de kerk.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: