How Can We Help?

Pacific Ring of Fire

Je bent hier:
<< voorgaande pagina

De Ring of Fire (ook bekend als de Rim of Fire of de Circum-Pacific Belt) is een belangrijk gebied in het stroomgebied van de Stille Oceaan waar veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorkomen. In een grote hoefijzervorm van 40.000 km (25.000 mijl) wordt het geassocieerd met een bijna continue reeks oceanische loopgraven, vulkanische bogen en vulkanische riemen en plaatbewegingen. Het heeft 452 vulkanen (meer dan 75% van de actieve en slapende vulkanen ter wereld).

Ongeveer 90% van de aardbevingen in de wereld en ongeveer 81% van de grootste aardbevingen in de wereld vinden plaats langs de Ring of Fire. Op drie na vonden de 25 grootste vulkaanuitbarstingen van de afgelopen 11.700 jaar ter wereld plaats bij vulkanen in de Ring of Fire.

De Ring of Fire is een direct gevolg van platentektoniek: de beweging en botsingen van lithosferische platen, vooral subductie in het noordelijke deel. Het westelijke deel is complexer, met een aantal kleinere tektonische platen in botsing met de Pacific Plate van de Marianen, de Filippijnen, Bougainville, Tonga en Nieuw-Zeeland.

Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Inhoudsopgave