How Can We Help?

Mayon

Je bent hier:
<< voorgaande pagina

Mayon vulkaan, ook bekend als Mount Mayon is een heilige en actieve stratovulkaan (een hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava en tefra)  in de provincie Albay in Bicol Region, op het grote eiland Luzon in de Filipijnen. Een populaire toeristische plek, het staat bekend om zijn “perfecte kegel” vanwege zijn symmetrische conische vorm.

De vulkaan met het omringende landschap werd op 20 juli 1938 uitgeroepen tot nationaal park, de eerste in het land. Het werd opnieuw geclassificeerd als een natuurpark en in 2000 omgedoopt tot het Mayon Volcano Natural Park. Het is het middelpunt van het Albay Biosphere Reserve, in 2016 door UNESCO uitgeroepen en wordt momenteel genomineerd als werelderfgoed.

Het is de meest actieve vulkaan in de Filipijnen en de activiteit wordt dagelijks verwerkt in een bulletin door PHIVOLCS vanuit hun provinciale hoofdkantoor op Ligñon Hill, ongeveer 12 kilometer vanaf de top.

Wat is een actieve vulkaan ?

Actief is een relatief begrip, Het betekend dat deze in de laatste 600 jaar is uitgebarsten en dat die uitbarsting is gedocumenteerd of dat de uitbarsting in de laatste 10.000 jaar heeft plaats gevonden wanneer dit blijkt uit grondonderzoek e.d.

Pacific Ring of Fire

Alle vulkanen van de Filipijnen maken deel uit van de Pacific Ring of Fire.

Philippine Institute of Volcanology and Seismology

Op de website van het Filipijns Instituut van Vulkanologie en Seismologie (Philippine Institute of Volcanology and Seismology of PHIVOLCS) treft u meer informatie over de veiligheidszones bij vulkanen.

Ook worden dagelijks bulletins verstrekt van de meest actieve vulkanen in de Filipijnen 

Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Vorige Matutum
Volgende Musuan (Calayo)
Inhoudsopgave