How Can We Help?

Steden

Je bent hier:
<< voorgaande pagina

Een stad is een van de eenheden van de lokale overheid in de Filipijnen. Alle Filipijnse steden zijn “chartered cities” (bevoorrecht/ met privileges), waarvan het bestaan ​​als bedrijfs- en administratieve entiteiten wordt beheerst door hun eigen specifieke gemeentelijke voorrechten. Vanaf 31 maart 2020 zijn er 146 steden.

Een stad heeft recht op minimaal één vertegenwoordiger in de House of Representatives of the Philippines (vergelijkbaar met de Tweede Kamer in Nederland) als de bevolking 250.000 inwoners heeft bereikt. Als zakelijke entiteiten hebben steden de macht om eigendom te nemen, kopen, ontvangen, houden, leasen, overdragen en vervreemden voor haar algemene belangen, privé-eigendom te veroordelen voor openbaar gebruik (eminent domein), te contracteren en te worden gecontracteerd, een rechtszaak aan te spannen en alle bevoegdheden uitoefenen die het Congres haar heeft verleend. Alleen een congresakte kan een stadshandvest opstellen of wijzigen, en met dit stadshandvest verleent het congres een stad bepaalde bevoegdheden die reguliere gemeenten of zelfs andere steden niet hebben.

Ondanks de verschillen in bevoegdheden die aan elke stad worden toegekend, krijgen alle 146 steden, een groter deel van de inkomsten in vergelijking met de 1.488 reguliere gemeenten (municipalities). Ook zijn de steden over het algemeen autonomer dan reguliere gemeenten.

Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Vorige Municipality
Inhoudsopgave