Archieven Info

Steden

Een stad is een van de eenheden van de lokale overheid in de Filipijnen. Alle Filipijnse steden zijn “chartered cities” (bevoorrecht/ met privileges), waarvan het bestaan ​​als bedrijfs- en administratieve entiteiten wordt beheerst door hun eigen specifieke gemeentelijke voorrechten. Vanaf…

Indeling

De Filipijnen kent op 4 verschillende niveau’s een administratieve / bestuurlijke indeling. Het hoogste niveau zijn de regio’s, hiervan zijn er 17 De regio’s zijn onderverdeeld in 81 provincies De provincies zijn onderverdeeld in 146 steden en 1.488 municipalities De…

Municipality

Een municipality is een lokale overheidseenheid in de Filipijnen, vergelijkbaar met een gemeente in Nederland. Een municipality wordt in zijn archaïsche term ook wel stad genoemd, aangezien municipalities vanaf het begin de functies van een stad hebben. Ze onderscheiden zich…

Barangay

Een barangay (afgekort als Brgy. ff Bgy.); soms de archaïsche naam barrio genoemd (afgekort als Bo.); is de kleinste administratieve afdeling in de Filipijnen en is de inheemse Filipijnse term voor een dorp, district, of afdeling. In grootstedelijke gebieden verwijst…

Surigao del Sur

De provincie Surigao del Sur is gelegen in de regio Region XIII (Caraga) op de eilandengroep Mindanao. Surigao del Sur heeft 2 stad/steden, 17 municipalities (= gemeentes) en 309 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).

Surigao del Norte

De provincie Surigao del Norte is gelegen in de regio Region XIII (Caraga) op de eilandengroep Mindanao. Surigao del Norte heeft 1 stad/steden, 20 municipalities (= gemeentes) en 335 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).

Dinagat Islands

De provincie Dinagat Islands is gelegen in de regio Region XIII (Caraga) op de eilandengroep Mindanao. Dinagat Islands heeft 0 stad/steden, 7 municipalities (= gemeentes) en 100 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).

Agusan del Sur

De provincie Agusan del Sur is gelegen in de regio Region XIII (Caraga) op de eilandengroep Mindanao. Agusan del Sur heeft 1 stad/steden, 13 municipalities (= gemeentes) en 314 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).

Agusan del Norte

De provincie Agusan del Norte is gelegen in de regio Region XIII (Caraga) op de eilandengroep Mindanao. Agusan del Norte heeft 1 stad/steden, 10 municipalities (= gemeentes) en 167 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).

Sultan Kudarat

De provincie Sultan Kudarat is gelegen in de regio Region XII (SOCCSKSARGEN) op de eilandengroep Mindanao. Sultan Kudarat heeft 1 stad/steden, 11 municipalities (= gemeentes) en 249 barangay (=deelgemeente / wijk / dorp).