Nacpan Beach is een prachtig en afgelegen strand op ongeveer 17 kilometer ten noorden van El Nido op het eiland Palawan in de Filipijnen. Het strand staat bekend om zijn witte zand, kristalheldere wateren en schilderachtige omgeving.

Om Nacpan Beach te bezoeken, kun je een dagtrip boeken bij een van de reisbureaus in El Nido. De meeste tours omvatten een rit met de driewieler, die bekend staat als de “tricycle”, langs een kronkelende en stoffige weg naar het strand. De reis duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand van de weg.

Eenmaal op het strand kun je genieten van de zon, zwemmen in de zee en ontspannen op het zand. Er zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden in de omgeving waar je kunt genieten van een verse vismaaltijd en een koud drankje.

Als je tijd hebt, kun je ook een wandeling maken langs de baai naar de naburige Twin Beaches (Calitang Beach en Depeldet Island). Het is een prachtige wandeling langs de kustlijn en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden en de zee.

Als je van plan bent om Nacpan Beach te bezoeken, vergeet dan niet om zonnebrandcrème, een hoed, zonnebril, badkleding en handdoeken mee te nemen. Het strand is een afgelegen locatie, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt voor de dag.

  • Zwemmen en zonnebaden: Het heldere water van Nacpan Beach is perfect om te zwemmen en te ontspannen in de zon. Het strand is breed en lang, dus er is genoeg ruimte om te genieten van de zon en het water.
  • Beachvolleybal: Er zijn verschillende plekken op het strand waar je beachvolleybal kunt spelen. Er zijn soms ook locals die graag een potje met je spelen.
  • Kayakken: Je kunt een kajak huren en langs de kustlijn van Nacpan Beach peddelen. Het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en een beetje te sporten.
  • Wandelen: Er is een kleine heuvel aan de noordkant van het strand die je kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht op de baai. Het is een korte, maar steile wandeling die de moeite waard is voor het uitzicht.
  • Eilandhoppen: Vanaf Nacpan Beach kun je een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden. Er zijn verschillende eilanden en lagunes in de buurt van El Nido die je kunt bezoeken, zoals de Small Lagoon, Big Lagoon en Secret Beach.
  • Eten en drinken: Er zijn verschillende restaurants en bars langs het strand waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes terwijl je uitkijkt over de prachtige zee.

Benieuwd wat er nog meer allemaal te doen is? Bekijk eens de mogelijkheden tijdens je vakantie.

Hoe Nacpan Beach te bereiken

  • Tricycle: De meest gebruikelijke manier om naar Nacpan Beach te gaan is met een tricycle vanuit El Nido. De rit duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en de prijs varieert afhankelijk van het seizoen en de onderhandelingsvaardigheden, maar meestal is het ongeveer 1.000 pesos voor een retourreis.
  • Motor: Als je van avontuur houdt, kun je ook een motor huren in El Nido en zelf naar Nacpan Beach rijden. De rit duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de ervaring van de bestuurder en de toestand van de weg. Zorg ervoor dat je voorzichtig rijdt, want de weg kan soms modderig en rotsachtig zijn.
  • Georganiseerde tour: Als je geen zin hebt om zelf het transport te regelen, kun je ook een georganiseerde tour boeken vanuit El Nido. Veel reisbureaus bieden dagtochten aan die Nacpan Beach als een van de bezienswaardigheden opnemen. De kosten variëren afhankelijk van de inbegrepen activiteiten en maaltijden, maar meestal ligt het tussen de 1.000 en 1.500 pesos per persoon.

Het is verstandig om tijdens het regenseizoen (juni tot en met november) extra voorzichtig te zijn bij het reizen naar Nacpan Beach, omdat de wegen soms onbegaanbaar kunnen zijn door modder en overstromingen. Het beste is om de weersvoorspellingen te checken voordat je vertrekt en bij twijfel advies te vragen bij de locals.

Snel naar categorie

Bij vliegtuigmaatschappij Philippine Airlines (PAL) / PAL Express denk ik als eerste aan: