cebutemple

Cebu Taoist Temple is een taoïstische tempel in Beverly Hills Subdivision van Cebu City, Filipijnen. De tempel is gebouwd door de Chinese gemeenschap van Cebu in 1972. Met een hoogte van 110 meter (360 ft) boven zeeniveau is de tempel een torenhoge, meerlagige, veelkleurige attractie die toegankelijk is via drie afzonderlijke kronkelende routes. Als je naar de ingang beklimt, word je beloond met een panoramisch uitzicht over Cebu City en de haven en in de verte de eilanden Mactan en Bohol.

De taoïstische tempel staat open voor zowel aanbidders als niet-aanbidders van het taoisme. Een ritueel onder toegewijden is er één waar men bidt tot de goden om zijn wens te vervullen. Het ritueel omvat het wassen van handen, op blote voeten naar de kapel gaan en twee blokken hout laten vallen. Als de blokken hout beide naar boven zijn gericht, kan men een wens doen. Zo niet, dan is het nog niet het moment om je wens te vervullen en moet je nog een andere keer naar de tempel komen.

De ingang van de tempel was een replica van de Chinese muur. De tempel omvat een kapel, een bibliotheek, een souvenirwinkel en een wensput. De ruime balkons bieden een schilderachtig uitzicht op het centrum van Cebu.

De taoïstische tempel is een van de hoogtepunten van Cebu. De tempel heeft veel gebeeldhouwde draken en kleuren en het heeft een geweldig uitzicht op Cebu.