duiken

De Filipijnen werden bekroond als de beste duikbestemming tijdens de Diving, Resort, and Travel (DRT)-show in Maleisië van 24-26 februari 2023.

Het land versloeg vier andere landen (Maleisië, Indonesië, Japan en de Malediven) op de grootste duikexpo in Azië, die belanghebbenden in de industrie meer steun biedt en meer mensen aanmoedigt om gepassioneerde duikers te worden om de mariene ecologie te verdedigen.

“De recente back-to-back overwinningen voor de Filipijnen onderstrepen de schoonheid en de zegeningen waarmee ons land is begiftigd, en we halen veel inspiratie uit onze duikgemeenschappen en duikbelanghebbenden terwijl we doorgaan met het gezamenlijke werk om niet alleen de verhandelbaarheid, maar ook de duurzaamheid van onze bestemmingen”, zei minister van Toerisme Christina Garcia Frasco.

De Filipijnen werden ook in 2022 uitgeroepen tot ‘s werelds toonaangevende duikbestemming en dit jaar verdedigt ook haar titel als Azië’s toonaangevende duikbestemming bij de prestigieuze World Travel Awards (WTA). De titel is in handen van de Filipijnen gedurende vier opeenvolgende jaren van 2019 tot 2022.

De toerismechef zei dat de DOT haar inspanningen zal voortzetten om de Filipijnen te ontwikkelen en te promoten als een ideale bestemming voor alle reizigers, met als doel de toeristische ervaring te verbeteren, de toeristenindustrie van de grond af te versterken en te transformeren, en met president Ferdinand R. Marcos, Jr. herhaalt de belangrijke rol van toerisme in de economische ontwikkeling van het land na de pandemie.

Ondertussen waren de mede-exposanten van de Filipijnen tijdens de expo onder meer Lalaguna Villas Luxury Dive Resort & Spa (Puerto Galera), Fisheye Divers (Boracay), Dolphinlee Aquatic (duikagent uit Maleisië), Moby Tek Dive (duikagent uit Maleisië) , Kokay’s Maldito Dive Resort (Malapascua), Scandi Divers (Puerto Galera) en de nationale luchtvaartmaatschappij Philippine Airlines.

Bron : DOT