De Filipijnen hebben bij de World Travel Awards (WTA) van 2021 de prijs gewonnen als meest  toonaangevende strandbestemming 2021 van Azië. Dit naast de prijs voor  ’s werelds toonaangevende duikbestemming van 2021.

De prijs van meest toonaangevende strandbestemming werd ook al in 2013, 2016, 2018 en 2020 in ontvangst genomen. De overige jaren (sinds 2013) werd deze prijs toegekend aan Thailand.

Nu zijn er; met ruim 7.600 eilanden; ook heel veel stranden te ontdekken. Internationaal is Boracay het meest bekend bij de toeristen vanwege de witte stranden met kokospalmen en El Nido in Palawan. Maar er zijn vele andere pareltjes te ontdekken.

Wat te denken van bijvoorbeeld Bawbawon eiland ?

Het maagdelijke zand en het heldere water van het ongerepte Bawbawon-eiland in Plaridel, Misamis Occidental is te vinden in Noord-Mindanao. De grote aantrekkingskracht van dit eiland komt van de afzondering en rust die bezoekers biedt. Je kan genieten van het paradijselijke panorama van kokospalmen, huthuisjes en ongerepte blauwe heldere wateren van het betoverende Bawbawon Eiland.

Het eiland is vernoemd naar het lokale woord voor “ondiep” dat “bawbawon” of “baobaoan” is. Dit eiland is inderdaad niet alleen de perfecte ontsnapping aan het strand, maar is ook een toevluchtsoord met een rijke mariene biodiversiteit. Een snorkelduik brengt je naar het prachtige onderwaterecosysteem van koralen en boeiende rifdieren in het wild.

Zoek en boek een hotel op Boracay Island

Ook voor u: