De Filipijnen hebben tijdens de prestigieuze World Travel Awards (WTA) 2021 opnieuw de titel van ’s werelds toonaangevende duikbestemming veiliggesteld.

“Dit onderscheid is inderdaad een groot voorrecht, maar het onderstreept onze grote verantwoordelijkheid om onze onderwaterbronnen te beschermen en te behouden, zodat deze ook door toekomstige generaties kunnen worden genoten en ervaren in hun ongerepte natuurlijke staat”, zei minister van Toerisme Berna Romulo-Puyat donderdag. terwijl ze het citaat verwelkomde.

Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat de Filipijnen deze prijs won.

Het versloeg andere duikbestemmingen in de wereld, zoals de Malediven, het Great Barrier Reef in Australië, de Azoren, Bora Bora in Frans-Polynesië, de Kaaimaneilanden, Fiji, de Galapagos-eilanden en Mexico.

De Filipijnen hebben de beste duikbestemmingen met biologisch diverse mariene ( marien omvat alles wat betrekking heeft op de zee of oceaan) en aquatische hulpbronnen.

Het behoort niet alleen tot de prachtige Koraaldriehoek – ook wel de Amazone van de Oceaan genoemd, waar 600 koraalsoorten, 2000 rifvissen en zes van de zeven soorten zeeschildpadden ter wereld leven – maar ook, zoals mariene wetenschappers hebben vastgesteld, het land het middelpunt en de thuisbasis is van het rijkste mariene ecosysteem ter wereld.

Topduikplekken in het land zijn het Tubbataha Reefs Natural Park in Palawan, Anilao in Batangas, Malapascua en Moalboal in Cebu, Balicasag, Panglao en Anda in Bohol, en Puerto Galera in Oriental Mindoro.

Afgezien van deze populaire duikbestemmingen, zijn enkele van de opkomende duikplekken van het land Samal en Talikud Island in Davao del Norte; Balingoan, Talisayan, Medina, Magsaysay en Gingoog in Misamis Oriental; en Camiguin.

De DOT heeft van haar kant beloofd om mogelijke bestemmingen die kunnen worden ontwikkeld voor duiktoerisme verder te identificeren.

Bron : DOT

Ook voor u: