Het Department of Tourism (DOT) is blij met de opname van de wereldberoemde White Beach van Boracay op de 12e plek en El Nido, Palawan’s Nacpan Beach op de 18e plaats van de TripAdvisor Travellers ‘Choice 2021 Best of the Best Awards Top 25 Stranden – categorie Azië.

“De TripAdvisor-erkenning is des te hartverwarmend omdat zon en strand altijd al de beste toeristische producten van het land zijn geweest. Boracay, bekend om zijn White Beach en El Nido, Palawan, de thuisbasis van Nacpan Beach, behoren tot de eerste bestemmingen die we hebben geopend, “aldus Toerisme secretaris Bernadette Romulo-Puyat.

De TripAdvisor Travellers ‘Choice van dit jaar hield rekening met het aantal keren dat gebruikers deze stranden op hun accounts hebben’ opgeslagen ‘, naast de kwaliteit en kwantiteit van de beoordelingen.

Het grootste reisbegeleidingsplatform ter wereld heeft de categorie “Topstranden wereldwijd” opgesplitst in de verschillende regio’s.

“Filipino’s missen het om naar het strand te gaan. Volgens de recente Filippijnse reisenquête is het zelfs een van de beste keuzes van buitenactiviteiten,” voegde Puyat eraan toe.

Naar het strand gaan, wandelen en fietsen behoren tot de voorkeursactiviteiten die worden vermeld in de laatste online enquête die is uitgevoerd door DOT met het Asian Institute of Management (AIM) – Dr. Andrew L. Tan Center for Tourism, and Guide to the Philippines.

De reisenquête benadrukte ook andere belangrijke implicaties van de voorkeuren van reizigers, waaronder buitenruimtes en goed geventileerde ruimtes boven besloten ruimtes of faciliteiten die lucht circuleren.

“En terwijl we vieren dat onze stranden tot de beste van Azië behoren, wees dan alsjeblieft verantwoordelijk ls je reist. Volg alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor een veilige en leuke strandtrip”, benadrukte Puyat.

De stranden van Agonda en Cavelossim in India stonden dit jaar de eerste twee plaatsen Azië, gevolgd door het strand van Ngapali in Myanmar.

De volledige lijst is hier te vinden.

Ook voor u: